42workspace Rotterdam

42workspace Rotterdam

42workspace opende in 2016 officieel zijn deuren als eerste startup-hub van Rotterdam. Het gaat om 2300 vierkante meter vloeroppervlak verdeeld over vijf etages gelegen in het Witte de Withkwartier.
Het is, zeggen de initiatiefnemers, het enige coworking-kantoor in de regio dat zich louter op technologiestartups richt. Dat volgens de formule work, eat, play. 42workspace biedt tech-startups echt een thuisbasis. Zo kunnen de ondernemers bij sporten, lunchen, een biertje drinken, maar bijvoorbeeld ook een evenement organiseren.

42workspace is een verzamelkantoor waar voornamelijk tech- en digital startups gevestigd zitten. Het pas verbouwde kantoorgebouw aan de Schiedamse Vest was vroeger een vestiging van de Indische Bank, wat nog goed te zien is aan de marmeren pilaren in de Kantine en de messing details op de lift. De bankkluis, met imposante deur in de kelder zorgt voor inspiratie. De True Food Kantine is, als het aan de eigenaren ligt, zeker niet de laatste bedrijfskantine die nieuw leven in wordt geblazen door het team. Ook het op de markt brengen van een lijn van True Food producten, die bijvoorbeeld zorginstellingen kunnen gebruiken om de mensen te voorzien van gezondere en beter smakende maaltijden, behoort tot de ambitieuze toekomstplannen.

Het idee achter de naam van het bedrijfspand waarin de kantine is gevestigd komt uit de film Hitchhiker’s Guide To The Galaxy, waar het nummer 42 ‘the answer for life, the universe and everything’ is.

De kontakten met Ohad Gilad, Anniek Roosenschoon, Gaston Heuts, Pim Schachtschabel en Ruben Cieremans is voor Lensvelt een inspiratie, met een leuke samenwerking leverde Lensvelt de werkplekken met de 7100 tafels en HG303 bureaustoelen op de etages en ook de groene AVL Workbench tafel, de Made in The Workshop stoelen van Piet Hein Eek en WH Gispen stoelen op de begane grond.

Architect: Atelier Roosenschoon, www.atelierroosenschoon.nl

PRODUCTEN GEBRUIKT IN DIT PROJECT

It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
About Author
Loek
More post by : Loek