Airport Schiphol Holland Boulevard Fase 3

Airport Schiphol Holland Boulevard Fase 3

NEXT architects werd gevraagd om het interieur van de Holland Boulevard te ontwerpen. De Holland Boulevard is het verblijfsgebied tussen Lounge 2 en 3 achter de paspoortcontrole op Amsterdam Airport Schiphol. Deze is met speciaal- en maatwerk meubilair van Lensvelt opnieuw ingericht, als onderdeel van het vernieuwingsproces van Schiphol om het comfort en reisgemak voor de passagiers te vergroten. Luchthaven Schiphol behoort tot de grootste en drukste vliegvelden van Europa. Vanaf 2016, verwelkomt Schiphol per jaar circa 60 miljoen reizigers.
Voor de reizigers wordt wachten op Holland Boulevard een spannende beleving of een tijdelijk rustoord. De strakke indeling van het Hollandse landschap maakt het enerzijds mogelijk voor reizigers met weinig tijd om snel een overzicht te krijgen van het hele landschap en vluchtig kennis te maken met Holland. Anderzijds is er een meanderend pad aangelegd die het de reizigers mogelijk maakt te ontsnappen aan de doorstroomsnelheid van Schiphol. Reizigers die langer verblijven kunnen flaneren door het Hollandse landschap en verschillende plekken rustig ontdekken. Om het verblijf extra aangenaam te maken, zijn er ruim 550 zitplekken gecreëerd, waaronder ook comfortabele slaapplekken.
Het Rijksmuseum Schiphol vormt het hoogtepunt van de Holland Boulevard: een culturele zone die door NEXT is vormgegeven en waar passagiers kennis kunnen maken met de Nederlandse cultuur en geschiedenis. Het paviljoen vormt een modern en innovatief kader voor de meesterwerken die het Rijksmuseum op Schiphol toont.
Realisatie 2017.

Architecten: NEXT Architecs, http://www.nextarchitects.com

It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
More post by : Michelle Van den Aker