ALL NEW, Milan Design Week 2019

Onder de bogen van Ventura Centrale presenteert Lensvelt tijdens de Milan Design Week de opmerkelijke presentatie ALL NEW in samenwerking met internationale ontwerpers, architecten en kunstenaars. Vandaag in de schijnwerpers twee primeurs: het modulaire zitsysteem Blocks van OMA en de RNA-stoel van Rick Minkes, uitbreidingen van bestaande collecties van Maarten Baas, en tot slot de klassieker: de Military Chair van Gerrit Rietveld. 

Samen met Modular Lighting en scenograaf Janpaul Scholtmeijer van JPS.architecten laat Lensvelt alle meubels als acteurs schitteren op zachtroze podia. Een daarvan is Blocks, het modulaire zitsysteem dat de architecten van Office for Metropolitan Architecture (OMA) ontwierpen uit pure noodzaak: in hun zoektocht naar meubels die goed toepasbaar waren in de eigen internationale projecten, ontwikkelde OMA samen met Lensvelt een serie hoogwaardige, abstracte meubelobjecten van architecturale kwaliteit, met praktisch vormen en sobere afwerkingen.


De nieuwe familieleden van de Maarten Baas Chairs.

De Maarten Baas Chair een seriematig geproduceerde stoel is die door een slimme aanpassing in het productieproces telkens een iets andere vorm heeft en dus een uniek karakter. De rugleuningen lijken op gezichten met herkenbare menselijke trekken: rebels, aandoenlijk, eigenwijs. Maarten Baas’ familie stoelen is uitgebreid met nieuwe leden: stapelbaar, met en zonder armleuningen, als barkruk, uitgevoerd in eikenhout, en met een hoge of lage rug.


Rick Minkes op zijn RNA Chair en Maarten Baas met stofzuiger en de Maarten Baas Chairs.

De nieuwste toevoeging aan de collectie van Lensvelt is de tijdloze, functionele, comfortabele en betaalbare stoel van Lensvelt’s hoofd productontwikkaar Rick Minkes. In de RNA-stoel zien we zijn liefde terug voor duidelijke lijnen, heldere volumes en pure proporties. Gecombineerd met een lichtgewicht stalen frame, is de RNA-stoel de perfecte stapelbare stoel voor de projectmarkt.


Links: de Military series van Gerrit Rietveld, rechts: de RNA van Rick Minkes.

Lensvelt is de exclusieve producent van de Military-serie van de beroemde Nederlandse architect en meubelontwerper Gerrit Rietveld (1888-1964). De Military Chair uit 1923 maakt gebruik van bouten en moeren om houten delen te verbinden in plaats van traditionele houten deuvels.

Kom naar ALL NEW, Ventura Centrale, Via Ferrante Aporti 19, Milaan, 9-14 april 2019.

Over Lensvelt
Lensvelt is een Nederlands non-design meubellabel opgericht in 1962. Het biedt architecten en interieurarchitecten de middelen om steeds betere interieurs te maken. Het meubelmerk werkt samen met de meest gerenommeerde designers, architecten, en kunstenaars onder wie Atelier Van Lieshout, Baranowitz + Kronenberg, Diederik Fokkema, Edward van Vliet, Fabio Novembre, Gerrit Rietveld, i29, Ineke Hans, Luc Binst/ B brand, Maarten Baas, Maarten Van Severen, Marcel Wanders, Nina Graziosi, Office for Metropolitan Architecture, Paolo Rizzatto, Piet Hein Eek, Richard Hutten, Richard Meier, Rick Minkes, Ronald Hooft, Simo Heikkila, Space Encounters, Studio Job, Studio Piet Boon, WH Gispen, Wiel Arets.
Lensvelt heeft zich in de loop der jaren laten zien als een geëngageerd label dat uitgesproken en vaak prijswinnende presentaties toonde tijdens de Milan Design Week. Zo won het met de Boring Collection de prestigieuze Milano Design Award 2016, Best Concept samen met Space Encounters. En in 2017 nogmaals: voor May I Have Your Attention, Please? met de Maarten Baas 101 Chair.

Volg ons op Instagram!

Ontworpen en ontwikkeld in WordPress door Internetbureau Jun-E-Jay