ALL NEW Presents FIVE & New Chesterfield

Twee uitgesproken, niet conformistische merken, Lensvelt en Modular Lighting Instruments werken tijdens de Milan Design Week samen aan de opzienbarende presentatie ALL NEW. Bij Ventura Centrale toont Lensvelt een achttal nieuwe ontwerpen in samenwerking met internationale gerenommeerde ontwerpers, architecten en kunstenaars. Een aantal van die primeurs zijn New Chesterfield, een fauteuil van Baranowitz + Kronenberg en Table FIVE van Luc Binst / B brand. 


Tafelsysteem FIVE ontworpen door Luc Binst, hoofd design/oprichter van B brand en CEO van Binst Architects

Samen met Luc Binst wordt FIVE gepresenteerd: de tafel met de vijf poten. Het is het eerste product van designstudio B brand dat Luc Binst van het Vlaamse architectenbureau Binst Architects, onlangs lanceerde. Het atypische tafelconcept lijkt op een bouwdoos die de vrijheid biedt verschillende opstellingen te maken. De vijf poten in verschillende kleuren kunnen op diverse plekken onder de tafel worden bevestigd, afhankelijk van de functie en het aantal gebruikers.


New Chesterfield van Baranowitz + Kronenberg

De iconische Chesterfield- fauteuil die de achttiende eeuwse interieurs domineerde, wordt wereldwijd herkend vanwege de leren bekleding met diepliggende knopen, de horizontale ruglijn, de opgerolde armleuningen en het comfort. Baranowitz + Kronenberg destilleerde de essentie uit deze persoonlijkheid en vertaalde dat in een frisse en elegante 21e eeuwse interpretatie van de klassieke fauteuil. Het gebogen metalen frame zorgt voor een geraffineerd skelet met twee opgerolde armsteunen. De bekleding rolt op een gracieuze manier om het frame.
Alon Baranowitz, Rick Minkes head of design at Lensvelt, Hans Lensvelt and Irene Kronenberg.

Het publiek wordt uitgenodigd het theater te betreden en deel uit te maken van ALL NEW, Ventura Centrale, Via Ferrante Aporti 19, Milaan, 9-14 april 2019.

Over Lensvelt
Lensvelt is een Nederlands non-design meubellabel opgericht in 1962. Het biedt architecten en interieurarchitecten de middelen om steeds betere interieurs te maken. Het meubelmerk werkt samen met de meest gerenommeerde designers, architecten, en kunstenaars onder wie Atelier Van Lieshout, Baranowitz + Kronenberg, Diederik Fokkema, Edward van Vliet, Fabio Novembre, Gerrit Rietveld, i29, Ineke Hans, Luc Binst/ B brand, Maarten Baas, Maarten Van Severen, Marcel Wanders, Nina Graziosi, Office for Metropolitan Architecture, Paolo Rizzatto, Piet Hein Eek, Richard Hutten, Richard Meier, Rick Minkes, Ronald Hooft, Simo Heikkila, Space Encounters, Studio Job, Studio Piet Boon, WH Gispen, Wiel Arets.

Lensvelt heeft zich in de loop der jaren laten zien als een geëngageerd label dat uitgesproken en vaak prijswinnende presentaties toonde tijdens de Milan Design Week. Zo won het met de Boring Collection de prestigieuze Milano Design Award 2016, Best Concept samen met Space Encounters. En in 2017 nogmaals: voor May I Have Your Attention, Please? met de Maarten Baas 101 Chair.

Volg ons op Instagram!