ARC17 Interior Award for Lensvelt & Space Encounters

Space Encounters en Lensvelt blijken een volmaakte èn prijswinnende match te vormen. Met de inrichting van Sony Music Entertainment in de A’DAM Toren aan het IJ, won Space Encounters Office for Architecture vanavond de ARC17 Interieur Award.

Hans Lensvelt introduceerde Space Encounters bij Sony als het architectenbureau wat deze complexe opdracht kon vervullen.
Lensvelt leverde hiervoor de kantoorinrichting waaronder de grijze – ingetogen maar verre van boring – Boring Collection.

In de race om de begeerde ARC17 Interieur Award, een initiatief van de Architect en SV, trof het winnende Space Encounters twee geduchte tegenstanders: Ex Interiors met de Renovatie Tandheelkunde Radboud Universiteit en OMA met Rijnstraat 8. De jury onder leiding van architect Michiel Hofman selecteerde de projecten uit een recordaantal van honderd inzendingen en koos vanavond, 30 november, in de Amsterdamse Kauwgomballenfabriek voor Space Encounters Office for Architecture in samenwerking met Lensvelt Contract. Een overtuigende winnaar met een vernieuwend en eigenzinnig kantoorconcept.


Sony Music Entertainment. Picture courtesy of Peter Tijhuis.

Cool & sfeerrijk
Sony Music Entertainment vond naast andere topbedrijven als Massive Music, Wink, ID&T en Gibson, een nieuw onderkomen in de A’DAM Toren in de voormalige iconische Shelltoren aan de overkant van het IJ. Hiervoor bedacht Space Encounters een opvallende interieur als coole ‘hang-out’ waar artiesten graag langskomen en de veertig medewerkers van Sony Music met plezier werken. Zo bieden ze samen met Lensvelt Contract een origineel en sfeerrijk antwoord op de vaak saaie standaard werkomgevingen.


A green hangout. Picture courtesy of Peter Tijhuis.

Grijs en groen
Naast aandacht voor het licht en het weidse uitzicht, bedacht Space Encounters multifunctionele onderdelen die verwijzen naar de muziekindustrie. Zo doet de trap ook dienst als artiestenbar en is de vinyl vergadertafel tevens een DJ booth.
Die eigenzinnige visie delen de Space Encounters Joost Baks, Gijs Baks, Remi Versteeg, en Stijn de Weerd met design ondernemer en design connaisseur Hans Lensvelt.

Zo zijn de kleuren grijs en groen, en niets anders, terug te vinden in het hoofdkantoor van Sony Music. Terwijl werk en ontspanning in de muziekindustrie vaak door elkaar lopen, wilden zij juist twee duidelijke sferen neerzetten: work en play, met groen voor ontspanning en grijs voor de alle losse circulaire kantoormeubels.

‘Het work-gedeelte is vormgegeven als prikkelarm, zakelijk en bescheiden. De stoelen, tafels en kasten van de Boring Collection waren eigenlijk de enige keuze’, zeggen de mannen van Space Encounters.


Gray and green. Picture courtesy of Peter Tijhuis.

(niet) Boring Collection
The Boring Collection van Lensvelt past perfect bij de stoere betonconstructie van de gevel die bewust in het zicht is gelaten en zelfs een belangrijk onderdeel van het interieur vormt. Met de grijs gepoedercoat stalen archetypische Boring set #1: een Boring desk, Boring Task Chair, Boring Bin en Boring Cabinet, creëert een Sony-medewerker een ingetogen maar verre van boring plek waar hij met uitzicht op het IJ geconcentreerd kan werken.

Voor de groene omgeving leverde Lensvelt de ideale relax-fauteuils: de uiteraard groen gestoffeerde AVL Lazy Modernists van Joep van Lieshout, aangevuld met onder andere moderne classics uit de Lensveltcollectie zoals de Maarten Baas 101 Chair, AVL Office Chair, AVL Koker Chair en de Ronald Hooft PH1 Barstool.


AVL Lazy Modernist by Lenvselt. Picture courtesy of Peter Tijhuis.


Relaxation and play in green. Featuring Maarten Baas 101, the WH Gispen 205, and AVL Office chairs. Picture courtesy of Peter Tijhuis.

Boring Collection voldoet aan de Europese richtlijnen voor ergonomie, maatvoering en instelbaarheid. (NPR 1813 / NEN EN 1335).
De kwaliteit van Boring Collection wordt 5 jaar volledig gegarandeerd.

Ontworpen en ontwikkeld in WordPress door Internetbureau Jun-E-Jay