Michelle Van den Aker

Author
Kantoren, Projecten, Speciale Projecten

Sony Music Entertainment

Sony Music Entertainment zat al tijden gevestigd in het Hilversumse Media Park. Toch is, volgens Sony Music Entertainment, dit niet de plek waar een moderne platenmaatschappij zich moet positioneren. Daarom verhuisde Sony Music Entertainment in 2017 naar de Amsterdamse A’DAM Toren.

Sony Music Entertainment Netherlands maakt deel uit van één van de grootste muziek en entertainment groepen in de wereld. Sony Music Entertainment heeft internationale supersterren onder contract.

Space Encounters ontwierp een interieur dat een coole ‘hang-out’ is waar artiesten graag langskomen en waar de 40 medewerkers van Sony Music met veel plezier werken.

Zo zijn de kleuren grijs en groen, en niets anders, terug te vinden in het hoofdkantoor van Sony Music. Terwijl werk en ontspanning in de muziekindustrie vaak door elkaar lopen, wilden zij juist twee duidelijke
sferen neerzetten: work en play, met groen voor ontspanning en grijs voor de alle losse circulaire kantoormeubelen.

The Boring Collection van Lensvelt past perfect bij de stoere betonconstructie van de gevel die bewust in het zicht is gelaten en zelfs een belangrijk onderdeel van het interieur vormt. Met de grijs gepoedercoat stalen archetypische Boring set #1: een Boring desk, Boring Task Chair, Boring Bin en Boring Cabinet, creëert een Sony-medewerker een ingetogen maar verre van Boring plek waar hij met uitzicht op het IJ geconcentreerd kan werken.

Voor de groene omgeving leverde Lensvelt de ideale relax-fauteuils: de
uiteraard groen gestoffeerde AVL Lazy Modernists van Joep van Lieshout,
aangevuld met onder andere moderne classics uit de Lensvelt collectie zoals de Maarten Baas 101 Chair, AVL Office Chair, AVL Koker Chair, AVL SPR Cathedra Lounger, AVL Workbench, WH Gispen 205 Chair en de Ronald Hooft PH1 Barstool.

Architecten: Space Encounters, www.space-encounters.eu
Fotografie: Peter Tijhuis

PRODUCTEN GEBRUIKT IN DIT PROJECT

Musea

Van Abbemuseum

In 2009 kreeg Lensvelt de gelegenheid het Museumcafé Van Abbemuseum gezelliger en kleurrijk in te richten. Nieuwe Containertafels van ontwerper Marcel Wanders werden gecombineerd met de stoelen van Maarten van Severen, het behang van beeldend kunstenares Lily van der Stokker en de knalroze overdekte voetgangersbrug, ontworpen door de Eindhovense kunstenaar en architect John Körmeling.

Fotografie: Ewout Huibers.

 

 

Speciale Projecten

Kennedy van der Laan Advocaten

Inrichting geadviseerd door Merkx + Girod in het jaar 2002 van een tijdelijk kantoor in een non-descript nieuw kantoorgebouw in Amsterdam. Pas over een paar jaar verkreeg het kantoor zijn definitieve huisvesting. Het jonge en dynamische advocatenkantoor, wenst deze eigenschappen ook in zijn omgeving te beleven. Er ontstond dus de mogelijkheid om een aantal ideeën en oplossingen op dat gebied in de tijdelijke huisvesting te toetsen. Onderzocht wordt op welke manier zowel gesloten als open kantoren kunnen worden gecombineerd; hoe de suggestie kan worden gewekt dat er geen enkele deur aanwezig is; hoever materiaalgebruik kan worden vereenvoudigd en toch allure kan worden bewaard.

Architecten: Merk X, www.merk-x.nl
Fotografie: Roos Aldershoff.

Scholen

Leidsche Rijn College

Architect Wiel Arets tekende voor het ontwerp van het Leidsche Rijn College in Utrecht. En dat is te zien aan het gebouw, zijn voorkeur voor zwart, wit en glas. De gevel heeft zwarte beplatingen met glazend reliëf, de binnenkant is geheel uitgevoerd in wit, gecombineerd met gekleurd glas. Het resultaat is een opmerkelijk schoolgebouw. Niets is aan het toeval overgelaten. Met Lensvelt ontwierp Wiel Arets 900 stuks Leidsche Rijn Chairs ( LRC Chair ), LRC tafels en prullenbakken. Daardoor paste alles bij elkaar.

Architecten: Wiel Arets Architects, www.wielaretsarchitects.com
Fotografie: Jan Bitter.

Speciale Projecten

Hanzevast Capital

In opdracht van Hanzevast Capital heeft Vos Interieur het kantoor ontworpen en gerealiseerd. De medewerkers worden gefaciliteerd door een strakke, moderne en hoogwaardige werkomgeving, door Lensvelt geleverd.

Architecten: Vos Interieur, www.vosinterieur.nl
Fotografie: Roos Aldershoff.

Openbare Ruimtes

NOS

In de wachtruimte van de NOS in Hilversum staan rode AVL Glyders van Lensvelt. Ontwerp gemaakt door MVDG interieurarchitecten i.s.m. van Tellingen interieurs. Realisatie 2012.

Architecten: MVDG interieurarchitecten bv,  www.mvdgeest.nl , van Tellingen interieurs www.vantellingen.nl
Fotografie: Michael van Oosten

PRODUCTEN GEBRUIKT IN DIT PROJECT

Kantoren, Projecten

Habraken Rutten Advocaten

Advocaatkantoor Habraken Rutten is gevestigd op de 25e verdieping van de Millenniumtoren in het centrum van Rotterdam en heeft in het najaar 2017 zijn nieuwe kantoor geopend.

Een 360 graden uitzicht over de stad Rotterdam biedt een spectaculaire achtergrond voor het kantoorinterieur. Het vormt een essentieel onderdeel van het ontwerp. Aan het einde van elke gang worden uitnodigende opnamen gemaakt in stedelijke kozijnen, met de nadruk op de verbluffende kwaliteiten van de stad. Het structurerende karakter van deze opvattingen maakt het plan gemakkelijk leesbaar en zonder complexiteit. De massieve bouwkern is geperforeerd met verschillende verbindingsassen, waardoor de plattegrond transparanter en efficiënter is. Grootschalige draaideuren zorgen ervoor dat het kantoor waar nodig aan de juiste situatie kan worden aangepast zonder de transparantie te verliezen.
Hoewel het interieur op het eerste gezicht misschien rustig is, vormt het voelbare gebruik van versleten materialen een rijk contrast in het hele kantoor. Door een verfijnd en uitgebalanceerd verlichtingsplan toe te voegen, transformeert kantoor Habraken Rutten zichzelf in de nachtelijke uren, verre van een standaardkantoor te zijn. Het interieurontwerp draagt de nieuwe, sterke handtekening van Habraken Rutten, die voor de kleinste details zorgt.

Naar ontwerp van Fokkema & Partners en qua aanpak d.m.v. een intensieve en fijne samenwerking met project managent Gastonomy Project Innovation leverde Lensvelt Contract meubelproducten van diverse internationale en bekende merken waaronder vele Vitra Eames vergaderstoelen.

Architecten: Fokkema & Partners Architecten, www.fokkema-partners.nl
Project management: Gastonomy Project Innovation, www.gastonomy.nl
Fotograaf: Sebastian van Damme

Openbare Ruimtes

Nederlands Architectuur Instituut

Het Nederlands Architectuur Instituut (NAi) is een archief, museum, bibliotheek en cultureel podium ineen. In het NAi worden belangrijke archieven en collecties van Nederlandse architecten van na 1800 bewaard en toegankelijk gemaakt voor het publiek. Aan het NAi heeft Lensvelt NaBT tafels en AVL Shaker Chairs geleverd.

Architecten: Jo Coenen architect & urbanist, www.jocoenen.com
Fotografie: Frans Strous.

 

PRODUCTEN GEBRUIKT IN DIT PROJECT

Kantoren

Valid Eindhoven

Openbare Ruimtes, Projecten, Speciale Projecten

Airport Schiphol Holland Boulevard Fase 3

NEXT architects werd gevraagd om het interieur van de Holland Boulevard te ontwerpen. De Holland Boulevard is het verblijfsgebied tussen Lounge 2 en 3 achter de paspoortcontrole op Amsterdam Airport Schiphol. Deze is met speciaal- en maatwerk meubilair van Lensvelt opnieuw ingericht, als onderdeel van het vernieuwingsproces van Schiphol om het comfort en reisgemak voor de passagiers te vergroten. Luchthaven Schiphol behoort tot de grootste en drukste vliegvelden van Europa. Vanaf 2016, verwelkomt Schiphol per jaar circa 60 miljoen reizigers.
Voor de reizigers wordt wachten op Holland Boulevard een spannende beleving of een tijdelijk rustoord. De strakke indeling van het Hollandse landschap maakt het enerzijds mogelijk voor reizigers met weinig tijd om snel een overzicht te krijgen van het hele landschap en vluchtig kennis te maken met Holland. Anderzijds is er een meanderend pad aangelegd die het de reizigers mogelijk maakt te ontsnappen aan de doorstroomsnelheid van Schiphol. Reizigers die langer verblijven kunnen flaneren door het Hollandse landschap en verschillende plekken rustig ontdekken. Om het verblijf extra aangenaam te maken, zijn er ruim 550 zitplekken gecreëerd, waaronder ook comfortabele slaapplekken.
Het Rijksmuseum Schiphol vormt het hoogtepunt van de Holland Boulevard: een culturele zone die door NEXT is vormgegeven en waar passagiers kennis kunnen maken met de Nederlandse cultuur en geschiedenis. Het paviljoen vormt een modern en innovatief kader voor de meesterwerken die het Rijksmuseum op Schiphol toont.
Realisatie 2017.

Architecten: NEXT Architecs, http://www.nextarchitects.com

Kantoren

Unesco IHE Delft

Het Unesco-IHE Institute for Water Education in Delft is het kennis- en opleidingcentrum voor water van Unesco. Het instituut richt zich op de overdracht van kennis en ervaring via postgraduaat onderwijs en training. Daarnaast is Unesco-IHE bekend om haar rol in Research & Development en advisering gericht op het versterken van institutionele en menselijke capaciteiten. In Delft verzorgt Unesco-IHE opleidingen voor professionals uit ontwikkelingslanden.  Het complex van Unesco-IHE bestaat uit zes aaneengeschakelde gebouwen. Vier gebouwen zijn aangemerkt als monument en vallen hiermee onder de monumentenwet. Het nieuwe interieur ontworpen door Fokkema & Partners Architecten zorgt voor een hedendaagse onderwijs- en werk concept met een flexibel gebruik. Op de begane grond is de bibliotheek gehuisvest. Op de eerste verdieping zijn er twee zalen en een foyer welke geschikt zijn voor lessen aan grote groepen. Twee kantoorverdiepingen voor promovendi en professoren zijn ingericht op basis van het nieuwe werken met lounge stoelen, vergaderzalen, telefooncellen en flexibel bureaus. Realisatie 2006 – 2011.

Architecten: Fokkema & Partners Architecten, www.fokkema-partners.nl
Fotografie: Aemelie Deelder.

PRODUCTEN GEBRUIKT IN DIT PROJECT

Horeca

Una Hotel Vittoria Florence

Het Una Vittoria hotel, in de buurt van het Palazzo Pitti in Florence, is in schril contrast tot de Renaissance stijl van de stad. Deze ultra-moderne trendy en uniek hotel, het werk van de Italiaanse architect Fabio Novembre, combineert barok en Italiaans design met Florentijnse luxe en comfort. De verrassende combinatie van materialen, motieven en kleuren (waaronder mozaiek glas tegels van Bisazza), zoals de gigantische rode spiralen die worden gebruikt om op te zitten, of de muren gevuld met optische vezel die glanzen als kleine sterren, geven de Una Vittoria een onvergetelijke avant-gardistische stijl. De verlichting in de 84 kamers van het hotel kan, volgens de wensen van de gasten, worden aangepast om ofwel een rustige of een stimulerende sfeer te creëren. Sociaal contact is eveneens het middelpunt van het restaurant, de lang gebogen Lensvelt AVL Shaker tafel ontworpen door Atelier Van Lieshout, geïnspireerd door ouderwetse refter tafels, creëert een gemeenschappelijk platform voor de heropleving van de geest van gezelligheid. Realisatie 2003.

Architecten: Fabio Novembre, www.novembre.it

PRODUCTEN GEBRUIKT IN DIT PROJECT

Openbare Ruimtes

Tso’ar Leidschendam

Tso’ar, is een centrum van inspiratie en inzet. In de joods-christelijke traditie vertellen mensen elkaar verhalen. Verhalen vol menselijke ervaringen. In een beeldende taal over de zee, liefde, wijn, storm, vogels in de lucht. Tso’ar zet die verhalende traditie voort. In vieringen in nieuwe vorm laat Tso’ar de betekenis van de oude verhalen zien. Zodat mensen zichzelf herkennen en er levenskracht uit halen. Architect Charles van Marrelo verbouwde het opvallende, ronde gebouw van Tso’ar in 2007. Lensvelt leverde de This Chairs van Richard Hutten.

Architect: Charles van Marrelo.
Fotografie: Roos Aldershoff.

PRODUCTEN GEBRUIKT IN DIT PROJECT

Kantoren

RTV Rijnmond

In het Lloydkwartier in Rotterdam staat sinds 2007 het door Mei Architecten ontworpen gebouw waar RTV Rijnmond haar kantoor heeft gevestigd. Verdeeld over drie vloerniveau’s werden naar ontwerp van Doepel Strijkers respectievelijk het entreegebied met ontvangstbalie, de zitplek, de keuken met kantine en de kantoorruimtes voor RTV Rijnmond ingevuld.

Voor de uiteenlopende werkwijzen is met Lensvelt SPS (Strijkers Partition System) wanden mogelijk geworden ruimtes te maken waar de kwaliteiten van het open kantoor en het cellenkantoor worden gecombineerd. De ruimtes zijn ingericht met NaBT tafels, Stealth Cabinets en AVL Office Chairs.

Architecten: Doepel Strijkers, www.doepelstrijkers.com
Fotografie: Luuk Kramer, Teo Krijgsman.

 

PRODUCTEN GEBRUIKT IN DIT PROJECT

Openbare Ruimtes

Regionaal Archief Alkmaar

Het Regionaal Archief Alkmaar is een samenwerkingsverband van 13 gemeenten in Noord-Kennemerland, westelijk West-Friesland en de Kop van Noord-Holland en bewaart archiefstukken, boeken, kaarten, foto’s, films enz. Men kan alle stukken in het Archief kosteloos raadplegen.

Dirk van Berkel was in 2011 de architect bij het ontwerp en de realisatie van het nieuwe kantoor voor het archief. Lensvelt heeft maatwerk en uit eigen collectie representatief meubilair van diverse programma’s geleverd, CHTH, AVL Office Chairs, Stealth Cabinets.

Architecten: Dirk van Berkel, www.dirkvanberkel.nl
Fotografie: Bas de Melker.

PRODUCTEN GEBRUIKT IN DIT PROJECT

Kantoren

Quion Rotterdam

Quion is een succesvolle financiële dienstverlener in de hypotheeksector. Door de snelle groei van het bedrijf was de organisatie verdeeld geraakt over drie locaties. Reden tot een nieuwe ruimere huistvesting. Quion heeft C4ID geselecteerd als interieurarchitect.

De kantoren zijn open en strak georganiseerd. Elke werkplek is goed geutiliseerd en voor elke medewerker staan naast overleg- en concentratieruimten ook uitnodigende lounges ter beschikking. Een werkfilosofie anno 2008: verantwoordelijk en geconcentreerd werken wordt  beloond met een plezierige werkomgeving.

C4ID heeft de representatieve ruimten een sterk karakter gegeven met rood als sprekende kleur. Daarnaast zijn de wit met antraciet kantoorverdiepingen op subtiele wijze met verschillende kleuraccenten verrijkt. Elke bouwlaag heeft daarin haar eigen identiteit. Alle onderdelen zijn voor Quion ontworpen; van tapijt tot workbench.

Architecten: C4ID,  www.c4id.nl
Fotografie: Frans Strous.

Kantoren

OVSoftware Den Haag

‘Ontwerp een ruimte waar we zo min mogelijk verblijven’. Opdrachtgever OVsoftware wilde een plek voor samenkomst en overleg, voor medewerkers en gasten, voor kort verblijf, maar soms ook lang, en waar medewerkers kunnen slapen.

Het bedrijf is gevestigd in Oldenzaal en in Duitsland en detacheert personeel bij de ministeries en grote organisaties in de Randstad. Deze werknemers hebben in de gebouwen van die opdrachtgevers een eigen werkplek, maar er was nog geen gezamenlijke plek waar ze elkaar en gasten konden ontmoeten. Daarom huurt OVSoftware een kantoor- en verblijfsruimte in de Prinsenhof in Den Haag. MAS Architectuur uit Rotterdam werd in 2010 gevraagd een thuis en een kantoor voor haar medewerkers te ontwerpen. De architecten kozen voor producten die een lange levensduur hebben, zoals designklassiekers en producten met een hoge technische kwaliteit waaronder de AVL Office Chairs en NaBT tafels.

Architecten: MAS Architectuur,  www.masarchitectuur.nl
Fotografie: Maarten Laupman.

PRODUCTEN GEBRUIKT IN DIT PROJECT

Musea

Museum Boijmans van Beuningen

Voor het restaurant van Museum Boijmans van Beuningen bouwde Atelier van Lieshout in 2006 Bodytables in de vorm van verschillende vrouwelijke torso’s. De onregelmatige vorm van de tafels dient om de communicatie te verbeteren, omdat de mensen de neiging hebben dichter bij elkaar zitten. De tafels werden gecombineerd met AVL Shaker Chairs.

PRODUCTEN GEBRUIKT IN DIT PROJECT

Kantoren, Projecten, Speciale Projecten

Kazakhstan Almaty Esentai Tower Level 8

De meubels van Lensvelt verspreiden zich over de wereld. Van het Lloydhotel in Amsterdam tot bovenin een van de hoogste torens van Almaty in Kazachstan. In de kantoren op de achtste verdieping van deze Esentai Tower wordt nu gewerkt vanuit tientallen AVL Office Chairs.

In Essentai Tower, dat SOM Architects in 2008 realiseerde, huizen nu een sterrenhotel, kantoren van diverse internationale bedrijven en luxe appartementen. In opdracht van projectontwikkelaar Capital Partners Kazackhstan heeft het in Delft gevestigde Fokkema & Partners Architecten een interieurontwerp gemaakt voor de kantoren van Level 8, de achtste verdieping van de toren. Het concept resulteerde in een flexibele werkomgeving die de gebruikers met elkaar verbindt en samenwerken bevordert.

Partner van Fokkema & Partners Marieke van Schaaijk: ‘De strakke AVL Office Chairs passen precies bij de beoogde uitstraling van de opdrachtgever: een internationale look & feel gemixt met Kazachse accenten. Bovendien is de bureau- en vergaderstoel gewoon mooi, zeer comfortabel, en in hoogte verstelbaar.’

De architect koos voor twee varianten: een AVL Office Chair bekleed met leer van Ohmann en een stoel gestoffeerd met Kvadrat-stof.

Sindsdien worden de AVL Office Chairs van Lensvelt naar uiterste tevredenheid gebruikt door een internationaal gezelschap van ondernemers, creatieven, zakenmensen en consultants. Realisatie: 2018.

Architecten: Fokkema & Partners, www.fokkema-partners.nl

Project management: Mehmet Ali Ozbek & Koblenz & Partner GmbH

 

Kantoren, Speciale Projecten

United Hilversum

United, gehuisvest in het Muziekpaviljoen op het Media Park te Hilversum, is wereldwijd een full service organisatie op het gebied van faciliteiten, technisch en creatief support voor media en broadcast organisaties. Bijvoorbeeld internationale sportevenementen en muzikale popconcerten. Het Muziekpaviljoen naast Beeld en Geluid is het oudste gebouw van Media Park Hilversum en een gemeentemonument. Voor de inrichting van het pand leverde Architectenbureau &Prast&Hooft leuke ideeën.

United bewoont in totaal 10.000 m2, de helft bestemd als reportagecentrum en de andere helft zijn als kantoren, editsuites en een bedrijfsrestaurant ingericht.

Architecten: &Prast&Hooft, www.prasthooft.nl
Fotografie: Frans Strous.

PRODUCTEN GEBRUIKT IN DIT PROJECT