De enige echte AVL-bureaustoel
Lensvelt-producten hebben vaak een twist. Dit geldt ook voor de AVL Bureaustoel van Atelier van Lieshout. Een hoogwaardige, comfortabele, originele en stevige bureaustoel.
 

AVL-bureaustoel in ponyhuid en met schrijfbord voor de Schiphol VIP Lounge
In 2002 werd Joep van Lieshout gevraagd om een ​​ontwerp te maken voor een van de paviljoens in het nieuwe hoofdkantoor van verzekeringsmaatschappij Interpolis in Tilburg. Hij kreeg de opdracht en zocht naar de door hemzelf aangewezen bureaustoel. Verrassend genoeg bestond het niet. De standaard beschikbare bureaustoelen waren overontworpen; ze zagen eruit als haardrogers en stofzuigers, aldus Van Lieshout.

 

 

 

 

Paviljoen met AVL-bureaustoelen bekleed met oud zadelleer voor Interpolis in Tilburg

Van Lieshout vroeg Hans Lensvelt, met wie hij al jaren samenwerkt, of hij deze stoel kon maken. De AVL-bureaustoel was het resultaat.

De bureaustoel was bekleed met stijlvol oud zadelleder en kreeg een robuuste gegalvaniseerde stalen voet waarvan de lasnaden bewust zichtbaar en niet afgemaakt zijn. De AVL-bureaustoel is ook in hoogte verstelbaar door middel van een gaslift en uitgerust met een goed doordacht kantelmechanisme waarmee u comfortabel kunt zitten.

 

AVL-bureaustoelen in zwart leer voor de VIP Lounge Schiphol

Een van de eerste architectenbureaus die de AVL Office Chair toepaste, was Concrete Architects in Amsterdam. In 2007 kozen ze voor de AVL-bureaustoel voor de VIP Lounge op Schiphol. De lounge van waaruit de Nederlandse ministers, militaire officieren en de koninklijke familie vertrekken.

 

 

VIP Lounge Schiphol met Vitra Polder-sofa’s van Hella Jongerius en lampen van Studio Job voor Moooi
Speciaal voor dit project werden AVL-bureaustoelen gebruikt in de perskamer met een schrijfbord op de armsteun. Ook kreeg de stoel een verrassende bekleding: Pony Skin.

De kamer voor de Nederlandse koninklijke familie werd vervolgens aangepast aan de wensen van koningin Beatrix. Naast haar eigen producten leverde Lensvelt ook ontwerpen voor Vitra en MOOOI, zoals lampen van Studio Job en de Vitra Polder Sofa van Hella Jongerius, die op verzoek van de koningin in blauw was gestoffeerd.

De opdracht aan Concrete Architects was speciaal. Schiphol wilde Dutch Design zo veel mogelijk gebruiken. Hiermee heeft Schiphol een serieuze bijdrage geleverd aan de creatieve ontwerpwereld van Nederland.

 

Schiphol VIP Lounge: AVL-bureaustoelen met bureaus op een Nederlands polderlandschap
Over Joep van Lieshout
Beeldhouwer, kunstenaar, ontwerper, visionair en enfant terrible Joep van Lieshout (1963), woont en werkt in Rotterdam. Hij is een van de meest succesvolle en best verkopende artiesten van Nederland, die ook een sterke internationale reputatie heeft opgebouwd. Zijn Atelier van Lieshout (AVL) heeft een groot aantal speciale meubels ontworpen voor Lensvelt, die moderne klassiekers zijn geworden in de interieurwereld, waaronder de AVL Office Chair.
Over Lensvelt
Lensvelt is een geëngageerd niet-design meubelmerk en projectcontractant gevestigd aan de Herengracht in Amsterdam. Sinds de oprichting in 1962 biedt Lensvelt architecten en interieurarchitecten de middelen om steeds betere interieurs te maken. Lensvelt werkt samen met meer dan 150 hoogwaardige ontwerpers, architecten, kunstenaars en labels.
 

AVL Office Chair oud zadelleder
Vanaf € 1316,00 incl. BTW
KOPEN
 

AVL bureaustoel
vanaf € 804,00 incl. BTW
KOPEN