By Jarmusch Rotterdam

By Jarmusch Rotterdam

Rotterdammers kunnen sinds de zomer van 2017 terecht in een ‘Amerikaans ontbijtcafé’ in Het Industriegebouw in het Hoogkwartier in Rotterdam. Bij de nieuwe eetgelegenheid By Jarmusch staan onder meer ‘eggs-any-way-you-like’, sandwiches en pancakes met bijvoorbeeld zoete stroop op het menu. Met een menu geïnspireerd op de klassieke Amerikaanse diners. Ook wordt er verse koffie geschonken van Man met Bril Koffie. Vroeg opstaan is niet nodig: het ontbijt wordt geserveerd tot 16.00 uur.

Behalve de klassieke Amerikaanse lekkernijen kun je bij By Jarmusch – vernoemd naar regisseur Jim Jarmusch en gebaseerd op zijn film Coffee and Cigarettes – ook voor een kleinere of gezondere hap terecht zoals salades of een acaïbowl.

Ondernemers Ruben Venema van de Biergarten en Tjeerd Hendriks van het Rotterdamse warenhuis Groos zijn de drijvende krachten achter de nieuwe eetgelegenheid. Ze mikken op een divers publiek. ,,We willen hier de trucker naast de advocaat aan de bar hebben. Mensen die zich klaarmaken voor hun werkdag of in het weekend hun kater verhelpen.”
Het Industriegebouw is gerealiseerd in de wederopbouw van Rotterdam. Het is niet alleen meer een verzameling van bedrijven, maar nu ook een culinaire hotspot. Het interieur is een ode aan de klassieke Amerikaanse diners en aan de architect van Het Industriegebouw, Hugh Maaskant. In details zoals de vorm van de lange toog, de booths, de zwarte stalen lampen en de barkrukken, zijn verwijzingen te vinden naar de grootstedelijke, metropolitaanse stijl van de architect die onder andere ook de Euromast ontwierp. Voor het interieur leverde Lensvelt geheel zwarte stoelen van Richard Hutten, stapelbare This 101 PP Chair.

Architect: Tjeerd Hendriks, www.groosrotterdam.nl
Fotografie: Titia Hahne & Michella Kuijkhoven

It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
About Author
gunnar
More post by : gunnar