Danskina hoofdkantoor & showroom

Danskina hoofdkantoor & showroom

Danskina heeft zich eind 2006 gevestigd in de door Dedato architecten ontworpen bedrijfsverzamelgebouwen aan de Cruquiusweg in Amsterdam.  Hierin zijn meerdere bedrijven in de creatieve sector gevestigd die ieder op hun eigen manier de casco ruimtes met veel prefab beton en installaties in het zicht verbouwd hebben. Het bijzondere aan de Danskina ruimte is dat hier de showroom en het kantoor naadloos in elkaar overlopen.

Danskina is een van oorsprong Hollands bedrijf dat gespecialiseerd is in het maken én ontwikkelen van kwalitatieve vloerkleden.

In het kantoorgedeelte vinden voornamelijk telefoongesprekken plaats. De akoestiek is opgelost door 276 lampenkappen aan het plafond te hangen in combinatie met akoestische voorzieningen in de Stealth schuifdeurkasten. Door de warmteafgifte van de lampen functioneert het plafond ook als noodzakelijke bijverwarming van de werkplekken.

Met een verlaagd plafond van 276 simpele witte lampenkappen is de werkruimte afgebakend van de showroom. De slechte akoestiek van de cascoruimte is met dit plafond en daarbij de Stealth kasten doeltreffend aangepast om op een relatief klein oppervlak veel werkplekken te realiseren. Hierdoor is de showroom maximaal groot en krijgen de karpetten alle ruimte die ze nodig hebben. Haaks op de werkplekken zijn twee tafels en een keuken geplaatst, die de bezoeker bij binnenkomst meteen naar het prachtige uitzicht begeleiden. Langs deze strook zijn aan de wand kasten gemonteerd met fronten waarin akoestisch materiaal is opgenomen.

Architecten: Frantzen et al architecten, www.frantzen.nl

About Author
Mick VanderKolff
More post by : Mick VanderKolff