Deejay verhuist van Amsterdam naar Rotterdam

Waarom zou je een nieuw gebouw waarin drie instellingen samenkomen volledig opnieuw inrichten als het bestaande meubilair nog altijd in perfecte staat is, tijdloos, flexibel en naadloos past in de nieuwe vestiging?

Deze duurzame gedachte had de toenmalige directie van Het Nieuwe Instituut. En dus verhuisden de Deejay’s die ontwerper Dirk van Berkel al in 2001 voor Lensvelt had ontworpen uit Amsterdam mee naar Rotterdam.

Het Nieuwe Instituut is in 2013 ontstaan uit een fusie van het NAi, Premsela: Nederlands Instituut voor Design en Mode en Virtueel Platform: kennisinstituut voor e-cultuur. Het bouwt voort op deze drie instellingen waaruit zij is ontstaan. Daar hangt ook de beslissing van de toenmalige directie mee samen om de meubels mee te nemen naar Rotterdam; ze dragen bij aan het karakter van Het Nieuwe Instituut. De Deejay’s passen bovendien bij de duurzame manier van ondernemen en ontwerpen die Lensvelt als uitgangspunt heeft.

In het gebouw in het Museumpark Rotterdam, naar een bijzonder ontwerp van Jo Coenen, staan de meeverhuisde gestoffeerde Deejay’s alsof ze er altijd al hebben gestaan. Ze worden gebruikt in Workspace: werkplekken voor creatieve ondernemers en ondernemende creatieven uit de wereld van architectuur, design en digitale cultuur. ‘Het fijne aan de meubels is dat ze erg duurzaam zijn en op vele manieren gebruikt kunnen worden, in zowel een formele als minder formele setting’, zeggen ze bij Het Nieuwe Instituut.

En dat is precies wat Van Berkel toentertijd ook voor ogen had: een eigenwijs zitmeubel ontwerpen dat informeel is vanwege de simpele, comfortabel ogende kuipvorm en de slanke pootjes. Maar die tegelijkertijd formaliteit uitstraalt als gestoffeerde fauteuil met een chique leren bekleding. Deejay heeft overigens nog een voordeel: de stoel is eenvoudig te verplaatsen omdat de vier poten zijn uitgerust met zwenkwielen.

Deejay voldoet aan de vraag naar hoogwaardige meubels die toepasbaar zijn op congressen, seminars en andere bijeenkomsten. De volledig gestoffeerde stoel is daarom ook leverbaar met een handige geïntegreerde, weg te klappen schrijfplank. De zit- en rugkussens zijn te verwijderen d.m.v. klittenband.

Ontworpen en ontwikkeld in WordPress door Internetbureau Jun-E-Jay