Multifunctionele emmerstoel

Begin het nieuwe jaar met This Bucket Chair van Richard Hutten. Of, nog beter: een paar emmerstoelen.Met dit ontwerp heeft Richard Hutten de stoelenfamilie in de Lensvelt-collectie uitgebreid met een nieuw lid, dat tijdloos, elegant, functioneel, betaalbaar, circulair, esthetisch, onderscheidend, breed toepasbaar en ook uiterst comfortabel is.

Deze Bucket Chair doet wat hij moet doen, maar heeft nog veel meer te bieden. ‘Niet veel ontwerpers kunnen de complexe set van eisen vertalen in een esthetisch en kwalitatief product dat ook prettig zit om op te zitten’, zegt Hans Lensvelt, die samen met Hutten deze instant-klassieker ontwikkelde.

 

Comfort
Na een uitgebreid onderzoek vonden Hutten en Lensvelt een plastic dat het comfort van een gestoffeerde stoel biedt. Door de combinatie van de materialen en de plaatsing van de bevestigingspunten kan de schaal ten opzichte van het frame bewegen. Dit maakt de stoel ergonomisch en uiterst comfortabel.
 

Richard Hutten in zijn This Bucket Chair
Circulair
Deze Bucket Chair is niet alleen beschikbaar voor ‘aankoop’ maar ook voor ‘gebruik’. Lensvelt is het eerste designlabel dat deze vorm van ‘huur’ aanbiedt. De stoel is in Nederland geproduceerd en minimaliseert daarmee verpakking en transport, de grootste vervuilers in de meubelindustrie.

 

Oneindig
Deze Bucket Chair kan volledig worden gedemonteerd en alle onderdelen kunnen worden vervangen, wat een langdurig gebruik garandeert. De variaties zijn bijna oneindig: de plastic schaal en het metalen frame zijn verkrijgbaar in acht standaardkleuren. Er is een houten frame gemaakt van massief Europees eiken en de gestoffeerde versie is een sleeve met een ritssluiting op de zitschaal. De hoes kan eenvoudig worden gereinigd, gerepareerd, gerecycled en vervangen door een van de vele stoffen.
Beschikbaar

De uitbreiding van de collectie met This Bucket Chair toont eens te meer aan dat Lensvelt een ‘volkerenfabrikant’ is; het maakt producten die toegankelijk zijn voor het brede publiek. Het doel was om deze emmerstoel te produceren voor minder dan € 150, een doel dat is gehaald.

 

Gelukkig nieuwjaar! 
Lensvelt wenst iedereen met wie we hebben samengewerkt aan speciale en prijswinnende projecten, en alle toekomstige klanten, een gelukkig nieuwjaar en toast op veel meer opmerkelijke samenwerkingen in 2019!
Over Lensvelt
Lensvelt is een geëngageerd meubelmerk en projectcontractant gevestigd aan de Herengracht in Amsterdam. Sinds de oprichting in 1962 biedt Lensvelt architecten en interieurarchitecten de middelen om steeds betere interieurs te maken. Lensvelt werkt samen met meer dan 150 hoogwaardige ontwerpers en labels.

 

Deze emmerstoel
vanaf € 132,00 incl. BTW
KOPEN