Joolz, Amsterdam

Joolz, Amsterdam

In June 2015, Space Encounters won the pitch to design the new Joolz headquarters in a former factory in an up and coming  neighborhood in Amsterdam North. The manufacturer and desginer of ergonomic prams has a strong focus on sustainability. Keyword of the renovation is positive design, their core value.
The new Joolz headquarters is located in an existing industrial building consisting of a large light factory hall and an office building. All the walls on the ground floor have been removed, creating one large room and allowing the hall to become visible to passers-by. The most dramtic renovation has been the construction of three lavish interior gardens, filled with trees plants, birds and fish. The gardens are a stunning backdrop to the daily office routine and express Joolz’s ideology: positive design. In addition, they improve the indoor climate and provide Joolz’s employees with the opportunity to temporarily retreat to a more exotic workplace. Lensvelt supplied all the furniture. The office spaces are fully equipped with the Boring program, designed by Space Encounters. The gardens have been furnished with AVL Glyders of Atelier van Lieshout and tables from the Lensvelt Meeting Tables program.

Architects: Space Encounters, www.space-encounters.eu
Photography: Jordi Huisman

PRODUCTEN GEBRUIKT IN DIT PROJECT

It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
About Author
Mick VanderKolff
More post by : Mick VanderKolff