PostPanic Amsterdam

PostPanic Amsterdam

PostPanic is een combinatie van ontwerp/animatiestudio en productiebedrijf. Hun werk is sterk gericht op beeld en het ontwerp en de indeling van de werkomgeving hebben daar direct invloed op. Daarom vroeg het bedrijf aan ontwerper Maurice Mentjens een interieur te ontwerpen dat niet alleen prettig en werkbaar, maar ook inspirerend zou zijn, en een weerslag van het creatieve en eigenzinnige karakter van het bedrijf.

PostPanic verhuisde in 2009 naar nieuwbouw aan de Westerdoksdijk. Mentjens werkterrein was een ruim vijf meter hoge, lege ruimte op de begane grond, met in de afgeschuinde gevel grote ramen die uitzicht bieden op het IJ. De betonnen structuur wordt gedragen door grote kolommen.

De hoge hal, een neutrale ruimte met brutale elementen, is tegelijkertijd entree, tentoonstellingsruimte, wordt gebruikt voor seminars en filmscreenings en fungeert ook als ‘huiskamer’ van het kantoor. Ingeklemd tussen twee kolommen staat een monumentale, eikenhouten tribune, die een kwart van de breedte beslaat en tevens dient als trap naar de entresol. In de keuken hangen, aan twee kolommen, twee houten balken die dienst doen als boekenkast en die als afbakening fungeren tussen de keuken en de productieruimte. Ook een blikvanger is de vergaderruimte, waarvan de wanden, tafel en vloer als één object zijn bekleed met tapijt. Lensvelt leverde stoelen waaronder AVL Office Chairs aan PostPanic.

Architect: Maurice Mentjens, www.mauricementjens.com
Fotografie: Arjen Schmitz.

PRODUCTEN GEBRUIKT IN DIT PROJECT

About Author
Mick VanderKolff
More post by : Mick VanderKolff