Quooker Headquarters

Quooker Headquarters

INAMATT studio designed the interior in 2016 for the new headquarters of Quooker.
The base material in the interior of the entrance hall and the offices is slightly stained wood. This material is used to create the custom-made furniture and the paneling on the walls of the cabinet furniture. It radiates calm because of it’s neutral appearance. But it also has a warm atmosphere because it is a natural material with a lively texture. The choice of materials is inherent tp Inamatts way of working. The studio makes it clear that people are always central to them. The interior of the new canteen on the first floor of Quooker was quite a challenge. “Everyone used to have lunch together in a living room setting. But in the new building the space is much larger. The question was up to us to again be able to sit at the kitchen table, but on another level. Which has now become a kind of kitchen. We designed canteen tables with Lensvelt. Around the table there are a wide variety of chairs to give some life, even if they are empty. Also, the lamps above the tables are different in shape. However, it is all performed in one color and the shapes are related to each other “.
The offices are calm through the light, muted colors and natural materials. Much attention has been paid to the acoustics of the new office. Sound absorption is included in the cabinet doors, cabinets themselves, the walls and the ceiling islands above workplaces. “The cabinets were developed in collaboration with Lensvelt, coated on the outside with a specially designed sound-absorbing fabric. The cabinets are developed based on research by acoustic experts. On the outside the cabinets are lined with fabric. On the inside, the doors are perforated. ”
Each workstation has generous storage space with sliding drawers and acoustic modules where space is left for each employee to adapt the environment to their own personal needs. “if you want to sit apart for a meeting or phone call you can go to the flex areas and meeting rooms in the office bar. These are placed slightly higher so you can easily look out the windows. ”

Architect: Studio INAMATT, www.ina-matt.com
Photographer: Inga Powilleit

It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
About Author
Mick VanderKolff
More post by : Mick VanderKolff