Niets nieuws in Fondazione Lensvelt
De verdamperinstallatie van Christiaan Zwanikken, de AVL Torture Chair en een werk van Marleen Sleeuwits aan de muur.
Er is een barstende, opwindende, interessante, levendige en ook enigszins vervreemdende en ongemakkelijke plek die een bezoek meer dan waard is: Museo Diocesano in Milaan. Er is ook een nieuwe rebel op komst: het onderscheidende Nederlandse meubelmerk Lensvelt. In dit museum toont Lensvelt Nothing New tijdens de Salone del Mobile 2018. Een concept van curator en initiator Anne van der Zwaag, in samenwerking met stylist en art director Maarten Spruyt.
Kom naar Fondazione Lensvelt – een knipoog naar Fondazione Prada – en bezoek de anti-verklaring van Lensvelt tegen het eindeloze kopen van nieuwe items die we niet nodig hebben, terwijl het bestaande meubilair nog steeds in perfecte staat is. For Nothing New toont het meubellabel gekochte design-iconen via Marktplaats, Ebay en 1st Dibs en zijn eigen showroom-items.
Bezoek ook zeker Bar Anne.
Niets nieuws van Fondazione Lensvelt, Bar Anne en Frame Magazine, Museo Diocesano,  Corso di Porta Ticinese, 95, Milaan , 17-22 april 2018.
Open van dinsdag 17 tot en met zondag 22 april van 10 AM -19 PM. 
Bar Anne van Space Encounters met een installatie Children of the Light, curator Anne van der Zwaag en veel Nederlandse ontwerpers is geopend van 11.00 tot 01.00 uur.
Job Office Desk door Studio Job ingericht met een beschilderd boeket bloemen en een PHE Made in the Workshop bureaustoel.
Werk van Sander Breure en Witte van Hulzen op een NO IDEA-bank van Rick Minkes.
Installatie door AVL op de binnenplaats.
Fabrieksarbeiders van Maarten Spruyt zitten aan een ontwerptabel zonder teken op een bord met designstoelen van Richard Hutten. Aan de achterkant het Stealth-kastje van Wiel Arets.

 

De installaties van Kevin Power en Christiaan Zwanikken worden gecombineerd met PH1 Barstools van & Prast & Hooft en de 101 Barstools van Maarten Baas.
Nothing New door stylist / art director Maarten Spruyt & Hans Lensvelt.
Curator / initiator Anne van der Zwaag, ontwerper Maarten Baas en zijn 101 barkrukken, het werk van Kevin Power en Hans Lensvelt.
Anonieme hardwerkende fabrieksarbeiders door Maarten Spruyt bij No Sign of Design Tables en No Sign of Design Chairs van Richard Hutten.
AVL Cloud Tables en de Saaie Toren van Space Encounters met saaie medewerkers van Maarten Spruyt.
Werken van kunstenaar Alet Pilon.
Deel van de lopende band in de fabriek van Maarten Spruyt met de verdamperinstallatie van Christiaan Zwanikken, de AVL Torture Chair, werk van Marleen Sleewits, Studio Job en Kevin Power.

 

Binnenplaats met het Orakel van AVL en Cane Divans van interieurontwerper en professor Simo Heikkilä.
Kantoormedewerker in een installatie van Felix Burger, zittend aan een AVL-werkbank.
Half blinde dakloze man voor Nothing Nothing New in een No IDEA clubstoel van Rick Minkes.
Installatie door Christiaan Zwanikken op een NO IDEA clubstoel.
Installatie van AVL stapelbare Spider Chairs.
GEEN IDEE clubfauteuil s door Lensvelt-ontwerper Rick Minkes.
Tekst: Viveka van de Vliet
Fotografie: Jan Willem Kaldenbach
Lensvelt Contract is een NON-design Amsterdams meubelmerk opgericht in 1962. 
Lensvelt biedt architecten en interieurontwerpers de tools om koelere en betere interieurs te maken.
Lensvelt draagt ​​bij aan de culturele gemeenschap.
Lensvelt wil bijdragen aan een nieuwe wereld: groener, beter, socialer en mooier.
De Lensvelt-producten zijn ontworpen door de meest opmerkelijke en innovatieve kunstenaars, architecten en productontwerpers zoals Marcel Wanders, Bertjan Pot, Maarten Baas, Space Encounters, Nina Graziosi, Maarten Van Severen, Paolo Rizzatto, Richard Hutten, Ineke Hans, Piet Hein Eek, Studio Job,
WH Gispen, Caroline Prisse,
Gerrit Rietveld, Wiel Arets, Prast Hooft, Simo Heikkilä
en Atelier van Lieshout