Garage Museum Moscow LLC Park Development

Garage Museum Moscow LLC Park Development

Gelegen in het Gorky Park van Moskou, ging het Garage Museum voor Hedendaagse Kunst eind 2015 voor het eerst voor het publiek open.

Het gebouw, dat is ontworpen door Rem Koolhaas’ internationale studio OMA Architects, herbergt de galerij van Russisch zakenpersoon en kunstcollector Dasha Zhukova.
Het project beschouwt de renovatie en hergebruik van het Vremena Goda Paviljoen van de jaren 60, met een nieuw programma dat uiteenlopende tentoonstellingen, leer-, onderzoeks- en evenementenruimte bevat om de beste hedendaagse Russische cultuur te laten zien.
Het gebouw heeft twee tentoonstellingsgebieden en een creatief centrum voor kinderen, een winkel, een café, een auditorium en een verscheidenheid aan kantoren.
Naar ontwerp van OMA is het nieuwe gebouw een baanbrekend behoudsproject dat de beroemde Seizoenen van het Jaar (Sovjet Modernistisch restaurant gebouwd in 1968) heeft omgezet in een eigentijds museum.
De nieuwe fauteuils zijn kopieën van de originele 1960’s. Tezamen met de project architect van OMA Ekaterina Golovatyuk en architect Timur Shabaev zijn de stoelen door Lensvelt Contract speciaal voor het museum café en restaurant geproduceerd. Grote fauteuils van 1960 zijn bewust gekozen bedoeld voor het atmosfeer om de gasten ontspannen te maken, de tafels zijn een beetje verder van elkaar verplaatst, zodat iedereen vrij kan praten zonder luide muziek. Aan de achterzijde zijn de fauteuils met grote ritsen uitgevoerd om de folders in een hoes te bewaren. De keuze op de twee diverse bekledingen zijn met hulp van Suzanne Demisch vanuit New York tot stand gekomen.

Architecten: OMA, www.oma.eu
Fotograaf: Rochan Kumar Assistant of General Director LLC Park Development.

It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
About Author
Mick VanderKolff
More post by : Mick VanderKolff