Gezondheidscentrum Koningsoord

Gezondheidscentrum Koningsoord

De huisartsenpraktijken in Berkel-Enschot zijn eind 2014 verhuisd naar het Gezondheidscentrum Koningsoord, wat zich bevindt in het verbouwde “haakgebouw” op het terrein van het Trappistinnenklooster. Alle patiënten houden gewoon hun eigen huisarts. Er is geen centrale ontvangstbalie; elke huisartsenpraktijk heeft zijn eigen balie (met eigen assistentes) en behoudt zijn eigen praktijkvoering. De praktijken zijn door architect Sheryl Leysner ontworpen. Het voormalig klooster is gerenoveerd met hergebruik van oude originele materialen in het nieuwe interieur.

Interieur bouwer Triliton uit Breda heeft o.a. balies gemaakt van oude deuren die uit het Klooster kwamen. Op een bijzondere wijze heeft Sheryl Leysner natuur attributen in het interieur ontworpen, zo zijn vogelhuisjes omgebouwd tot bijzondere wandlampen en een bundeling van bloempotten omgebouwd tot een hanglamp.

O.a. WH Gispen stoelen, WH Gispen & That Chairs wachtzitjes (kuipen op traverse onderstellen) en bureaus met houten wangen (geinspireerd op CHTH) zijn in de ruimtes toegepast.

Architect: Sheryl Leysner, www.sherylleysner.com
Fotografie: Annelore van Herwijnen

PRODUCTEN GEBRUIKT IN DIT PROJECT

About Author
Mick VanderKolff
More post by : Mick VanderKolff