Habraken Rutten Advocaten

Habraken Rutten Advocaten

Advocaatkantoor Habraken Rutten is gevestigd op de 25e verdieping van de Millenniumtoren in het centrum van Rotterdam en heeft in het najaar 2017 zijn nieuwe kantoor geopend.

Een 360 graden uitzicht over de stad Rotterdam biedt een spectaculaire achtergrond voor het kantoorinterieur. Het vormt een essentieel onderdeel van het ontwerp. Aan het einde van elke gang worden uitnodigende opnamen gemaakt in stedelijke kozijnen, met de nadruk op de verbluffende kwaliteiten van de stad. Het structurerende karakter van deze opvattingen maakt het plan gemakkelijk leesbaar en zonder complexiteit. De massieve bouwkern is geperforeerd met verschillende verbindingsassen, waardoor de plattegrond transparanter en efficiënter is. Grootschalige draaideuren zorgen ervoor dat het kantoor waar nodig aan de juiste situatie kan worden aangepast zonder de transparantie te verliezen.
Hoewel het interieur op het eerste gezicht misschien rustig is, vormt het voelbare gebruik van versleten materialen een rijk contrast in het hele kantoor. Door een verfijnd en uitgebalanceerd verlichtingsplan toe te voegen, transformeert kantoor Habraken Rutten zichzelf in de nachtelijke uren, verre van een standaardkantoor te zijn. Het interieurontwerp draagt de nieuwe, sterke handtekening van Habraken Rutten, die voor de kleinste details zorgt.

Naar ontwerp van Fokkema & Partners en qua aanpak d.m.v. een intensieve en fijne samenwerking met project managent Gastonomy Project Innovation leverde Lensvelt Contract meubelproducten van diverse internationale en bekende merken waaronder vele Vitra Eames vergaderstoelen.

Architecten: Fokkema & Partners Architecten, www.fokkema-partners.nl
Project management: Gastonomy Project Innovation, www.gastonomy.nl
Fotograaf: Sebastian van Damme

It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
More post by : Michelle Van den Aker