Joolz, Amsterdam

Joolz, Amsterdam

In juni 2015 won Space Encounters de pitch om het nieuwe hoofkantoor van Joolz te ontwerpen in een voormalige machinefabriek in een opkomende buurt in Amsterdam Noord. De fabrikant en ontwerper van ergonomische kinderwagens valt op door verantwoord ondernemen. Sleutelwoord van het nieuwe ontwerp is daarom positieve design, hun kernwaarde.
Het nieuwe Joolz hoofdkantoor is gevestigd in een bestaand industrieel pand dat bestaat uit een grote lichte fabriekshal met daarnaast een kantoorpand. Alle wanden op de begane grond zijn verwijderd, waardoor er één grote ruimte ontstaat en de hal zichtbaar wordt voor voorbijgangers. De belangrijkste ingrepen zijn de drie overdadige tuinen, gevuld met bomen, planten, vogels en vissen. De tuinen zijn een prettige achtergrond voor de dagelijkse kantoorroutine en dragen de ideologie van Joolz uit: positieve design. Daarnaast verbeteren ze het binnenklimaat en voorzien ze de werknemers van Joolz van de mogelijkheid om eens een wat meer exotische werkplek uit te kiezen.
Lensvelt heeft al het losse meubilair geleverd. Zo zijn de kantoorruimtes geheel ingericht met het Boring programma, ontworpen door Space Encounters. De tuinen zijn uitgevoerd met o.a. ALV Glyders van Atelier van Lieshout en tafels uit het programma Lensvelt Meeting Tables.

Architecten: Space Encounters, www.space-encounters.eu
Fotografie: Jordi Huisman

PRODUCTEN GEBRUIKT IN DIT PROJECT

It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
About Author
Mick VanderKolff
More post by : Mick VanderKolff