Lensvelt en …,staat lanceren The Chair!

Het communicatie en designbureau …,staat had al een breed portfolio, van design voor Nike en Bugaboo tot het ontwerp van de geneverfles voor Bols.

…,staat voegt daar nu ook nog een stoel aan toe: The Chair, geproduceerd door Lensvelt.
Gisteren, op 22 februari werd de zwart gecoate stoel gelanceerd in een overvolle Lensvelt Gallery aan de Herengracht in Amsterdam.
In Aanwezigheid van de eveneens zwart geklede ontwerper Jochem Leegstra.
The Chair heeft een opvallende slanke lijnvoering met poten die wat weg hebben van fragiele insectenpootjes. Samen met een handig handvat èn kleerhanger verwerkt in het frame. The Chair is een tijdloze, hedendaage stoel met een eigenwijze kwinkslag.


Jochem Leegstra and Hans Lensvelt.
Picture: Jan Willem Kaldenbach.

Bureau…,staat was bezig met een groot hospitality-project, een hotel waarvoor de stoelen ingekocht moesten worden. Ondanks dat er al duizenden stoelen op deze wereld zijn, besloten ze te kijken of ze zelf een stoel konden ontwerpen, zegt Jochem Leegstra, founder en creative director van …,staat.
Ze ontwierpen een tijdloze stoel, voor achter het bureau in een hotelkamer. Het moest geen gelikte designstoel worden die zo aanwezig is dat het stoeltje het hele interieur bepaalt, en ook geen klassiek of retro-model maar een exemplaar die de tijdgeest raakt.


Launch of The Chair (D-Chair),
Lensvelt Gallery, Herengracht 178, Amsterdam.

Het produceren van het eerste model bleek echter te moeilijk en …,staat zou teveel concessies moeten doen. Het bureau had al honderden uren gestopt in schetsen en renderen toen Leegstra met Hans Lensvelt in gesprek raakte. Lensvelt nam The Chair (ook wel D-Chair genoemd) in productie.


Launch of The Chair (D-Chair),
Lensvelt Gallery, Herengracht 178, Amsterdam.

Hans Lensvelt: “De stoel past perfect in het bestaande portfolio van meubellabel en projectinrichter Lensvelt.
En The Chair voelt zichzelf ook comfortabel, precies tussen de stoelen van Maarten Baas en die van Richard Hutten in. The Chair is dus een mooie aanvulling op het assortiment”.

The Chair heeft een frame van gepoedercoat staal uit Italië, een zitting van berkenhout uit België, en is ontworpen en wordt geassembleerd in Nederland. Naast Europees is de stoel ook nog eens zeer betaalbaar.

The Chair is in een aantal kleuren en materialen verkrijgbaar en wordt binnenkort aangevuld met een barstool en een lage fauteuil met dezelfde lijnvoering en ingrediënten.

The Chair-collectie vindt nu al zijn weg naar de NewWerktheater – ShopShopShop (ook van …, staat), maar zal ongetwijfeld binnenkort in hotelkamers, lobby’s en restaurants te vinden zijn.


The Chair (or D-chair) in the Lensvelt Gallery,
Herengracht 178, Amsterdam.
Picture: Jan Willem Kaldenbach.

Over …,Staat
Jochem Leegstra en Julia Kortekaas richtten in 2000 het communicatie- en designbureau …,staat op. De studio is inmiddels uitgegroeid tot een creatief bureau met een ‘opgerekt’ portfolio binnen de disciplines communicatie en design. …,staat begeeft zich evengoed op het terrein van architectuur, film, branding, identiteit, strategie en communicatie, als op het vlak van grafisch, interieur, interactive, motion en experience design en creative direction.
Ook de opdrachtgevers zijn zeer divers: van Bugaboo International, Groninger Museum, WGSN en Heineken tot Nike, MTV, The Student Hotel en Cartier. Bureau …,staat opende vorig jaar de nieuwe studio in het voormalige Werktheater: NewWerktheater, met restaurant, café, werkplekken, fotostudio, exposities en het allerkleinste winkeltje: ShopShopShop.

Ontworpen en ontwikkeld in WordPress door Internetbureau Jun-E-Jay