Scroll naar beneden voor Nederlands

Lensvelt en …, staat lancering The Chair!

Het communicatie- en ontwerpbureau …, staat had al een brede portfolio, van ontwerp voor Nike en Bugaboo tot het ontwerp van de jenever (Nederlandse gin) fles voor Bols. Het kan nu een stoel toevoegen: De stoel, geproduceerd door Lensvelt.

Gisteren, op 22 februari, werd The Chair gelanceerd in de Lensvelt Gallery op Herengracht 178, Amsterdam. Dit gebeurde zowel in het grote gezelschap van de ontwerpers als in prominente gasten uit de Nederlandse designindustrie.

De stoel heeft een opvallende slanke lijn met fragiele insectenachtige poten. Met een handig handvat en kleerhanger verwerkt in het frame.De stoel is een tijdloze, hedendaagse stoel met een eigenzinnige grap.

Jochem Leegstra en Hans Lensvelt. 
Beeld: Jan Willem Kaldenbach.

Agentschap …, staat werkte aan een grootschalig hospitalityproject, een hotel waarvoor de stoelen bedoeld waren. Hoewel er duizenden stoelen in deze wereld zijn, besloten ze om zelf iets bijzonders te ontwerpen, zegt Jochem Leegstra, oprichter en creatief directeur van …., staat.

…, staat  ontwierp een tijdloze stoel  om hem achter een bureau  in een hotelkamer te plaatsen. De vereisten: niet zo glad en “design” dat de stoel het hele interieur bepaalt, en niet een klassiek of retro-model, maar een versie die de tijdgeest raakt.

Lancering van The Chair (D-Chair),
Lensvelt Gallery, Herengracht 178, Amsterdam.

Het produceren van het eerste model bleek te moeilijk en … moest staat om te veel concessies te doen. …, staat had al honderden uren geïnvesteerd in schetsen en renderen toen Leegstra met Hans Lensvelt sprak. Lensvelt nam The Chair (ook wel D-Chair genoemd) in productie.

Lancering van The Chair (D-Chair),
Lensvelt Gallery, Herengracht 178, Amsterdam.

Hans Lensvelt: ” De stoel past perfect in de  bestaande portfolio van mijn  meubellabel. De voorzitter  is betaalbaar en comfortabel , passend  rechts samen met de 101 stoelen  van Maarten Baas en  die stoel  van Richard Hutten, het is een geweldige aanvulling op de collectie. 
De stoel heeft een frame van gepoedercoat staal uit Italië, een zitplaats gemaakt van berkenhout uit België, en is ontworpen en geassembleerd in Nederland. Naast Europees te zijn, is de stoel ook zeer betaalbaar.
De stoel is verkrijgbaar in een aantal kleuren en materialen en wordt binnenkort aangevuld met een barkruk en een lage fauteuil met dezelfde lijnen en opties.

De stoel (of D-stoel) in de Lensvelt Gallery,
Herengracht 178, Amsterdam. 

Beeld: Jan Willem Kaldenbach.

Over …,
in 2000 richtten Staat Jochem Leegstra en Julia Kortekaas het communicatie- en ontwerpbureau op. De studio is uitgegroeid tot een creatief bureau met een breed portfolio en communicatie en design…., staat zijns inziens op het gebied van architectuur, film, branding, identiteit, strategie en communicatie, maar ook op het gebied van grafisch, interieur, interactief, motion en experience design en creatieve richting. De klanten zijn ook heel divers: van Bugaboo International, het Groninger Museum, WGSN en Heineken tot Nike, MTV, The Student Hotel en Cartier. Vorig jaar … verhuisde de staat naar het voormalige Werkheater en opende het NewWerktheater, met een restaurant, café, werkplekken, fotostudio, tentoonstellingen en de kleinste winkel: ShopShopShop.

Koop de Lensvelt …, Staat D-Chair of Wood

€ 218,00 incl. VAT

Koop de Lensvelt …, Staat D-Chair Bekleed

€ 345,00 incl. VAT

De stoel (of D-stoel) in de Lensvelt Gallery,
Herengracht 178, Amsterdam. 

Beeld: Jan Willem Kaldenbach.