Lensvelt brengt kantoormens in beweging

Bewegen is belangrijk voor onze gezondheid en zitten ongezond. Dat klinkt logisch. Maar Nederlanders blijken kampioen zitten te zijn: een aanzienlijk deel van de beroepsbevolking brengt zelfs vijf dagen per week op een bureaustoel door op kantoor.

Daar heeft het innovatieve meubelmerk Lensvelt al in 2010 een oplossing voor bedacht: de Electric Sit To Stand werktafel. Want Lensvelt staat voor ‘Het gezonde kantoor’.

Met dit flexibele en dynamische meubelprogramma biedt Lensvelt een keuze uit bureaus van verschillende afmetingen, vormen en kleuren. Zo kun je zowel een individuele werkplek als een royale duo werk- of vergaderplek creëren. De bureaus zijn elektrisch verstelbaar van 65 tot 130 centimeter zodat je niet meer de hele dag passief zittend hoeft door te brengen.

Zo brengt Lensvelt de kantoormens in beweging. En dat is geen overbodige luxe. Onderzoekers beweren immers dat zoveel zitten de kans op een vroege dood verhoogt.

Zitten is het nieuwe roken.

Niet alleen naar de sportschool voor of na het werk, maar ook de aanschaf van de Sit To Stand werktafels op het werk vormen een goede start van die gedragsverandering.

Meerdere bedrijven gebruiken dit mobiele meubelsysteem dat aanzet tot actie. Zo heeft Q42, dat apps, websites, games, robots, AI en VR bouwt, bewust gekozen voor de Sit To Stand bureaus. In het nieuwe kantoorpand in Den Haag, kregen alle medewerkers een sta-zitbureau van Lensvelt. ‘Het is duurzaam meubilair dat zorgt voor een gezondere houding en de keuze biedt afwisselend staand en zittend te werken’, zegt Office Manager Wendy van Lienden van Q42 in Den Haag. ‘Ik loop de hele dag, dus heb het minder nodig, maar steeds meer collega’s vinden dit een fijne manier van werken.’

Over Q42
Het snelgroeiende bedrijf Q42 bestaat uit meer dan tachtig medewerkers verdeeld over een grote vestiging in Den Haag en een kleinere in Amsterdam. Q42 is bedenker van onder andere een AR-app voor PostNL, de Volkskrant-app voor de Persgroep, de Rijksmuseum-app en de website Below the Surface voor de Gemeente Amsterdam.
Bij Q42 krijgt iedereen ook de ruimte om eigen ideeën te ontwikkelen tot producten of een label of start-up op te zetten. Voorbeelden van deze zogenoemde ventures zijn LessonUp, Turtleblaze en Hack the Planet.

Over Lensvelt
Lensvelt is een geëngageerd design-meubellabel en toonaangevende projectinrichter gevestigd op de Herengracht in Amsterdam. Sinds haar oprichting in 1962 biedt Lensvelt architecten en interieurarchitecten de middelen om steeds betere en gezondere interieurs te maken. Lensvelt werkt samen met meer dan 150 kwalitatief hoogstaande designers en labels.

Ontworpen en ontwikkeld in WordPress door Internetbureau Jun-E-Jay