Lensvelt laat de kantoormedewerker in beweging komen

Oefening is belangrijk voor onze gezondheid en zitten is ongezond. Dat klinkt logisch.Maar het lijkt erop dat Nederlanders hier kampioen van zijn: een belangrijk deel van ons personeel besteedt vijf dagen per week aan een bureaustoel op kantoor. Het innovatieve meubelmerk Lensvelt heeft hier al in 2010 een oplossing voor geboden: de elektrische zit-sta-desk.

Met dit flexibele en dynamische programma biedt Lensvelt een keuze aan bureaus van verschillende afmetingen, vormen en kleuren. Hiermee kunt u zowel individuele als dubbele werk- of vergaderruimten maken. De bureaus zijn elektrisch verstelbaar van 65 tot 130 centimeter, zodat u niet langer de hele dag passief hoeft te zitten.

Dit is hoe Lensvelt gezondere kantoren biedt en de kantoormedewerker in beweging brengt. Tegenwoordig is dit eerder een noodzaak dan een luxe: onderzoekers beweren dat lange periodes van zitten de kans op een vroege dood vergroot.

Zitten is het nieuwe roken.

Niet alleen na of voor het werk naar de sportschool gaan, maar ook de aanschaf van de Sit-to-Stand-desks op het werk is een goed begin van een gedragsverandering.

Verschillende bedrijven hebben dit systeem om beweging aan te moedigen overgenomen.Een van die bedrijven, Q42, een organisatie die apps, websites, aangesloten apparaten, games, robots, AI en VR bouwt, koos voor de Sit-to-Stand-desks. In het nieuwe gebouw in Den Haag kregen bijna alle medewerkers een staand bureau van Lensvelt. ‘Het zijn duurzame meubels die zorgen voor een gezondere houding en een keuze aan zit- en zitmogelijkheden bieden’, zegt officemanager Wendy van Lienden van Q42 in Den Haag.’Ik loop de hele dag, dus ik heb er minder behoefte aan, maar steeds meer collega’s vinden dit een geweldige manier van werken.’

 

Wendy van Lienden van Q42, werkt aan een Sit-to-Stand-bureau.
Lensvelt heeft 100 Sit-to-desks op voorraad!
Over Q42
Het snelgroeiende bedrijf Q42 bestaat uit meer dan tachtig medewerkers verspreid over een groot filiaal in Den Haag en een kleiner kantoor in Amsterdam. Q42 is de maker van onder andere een AR-app voor PostNL, de Volkskrant-app voor de Persgroep, de Rijksmuseum-app en de website Below the Surface voor de gemeente Amsterdam.
Op Q42 heeft iedereen ook de mogelijkheid om zijn eigen ideeën in producten te ontwikkelen of een label of start-up op te zetten. Voorbeelden van deze zogenaamde ventures zijn LessonUp, Turtleblaze en Hack the Planet.
Over Lensvelt
Lensvelt is een geëngageerd designmeubellabel en projectcontractant gevestigd aan de Herengracht in Amsterdam. Sinds de oprichting in 1962 biedt Lensvelt architecten en interieurarchitecten de middelen om gezondere interieurs steeds beter te maken. Lensvelt werkt samen met meer dan 150 hoogwaardige ontwerpers en labels.

Elektrische zit-naar-deur in hoogte verstelbare bureaus, met of zonder extra accessoires, verschillende versies van kabelgoten, scheidingswanden en gekoppelde arrangementen voor meerdere personen. Vanaf € 810, – incl. BTW.

KOPEN