Lensvelt en Maarten Baas presenteren met trots de groeiende familie stoelen aan het publiek.Stapelbaar, niet stapelbaar, als barkruk, met en zonder armleuningen, met hoge of lage rugleuning, gestoffeerd of met een houten zitting en rugleuning. Zowel de bestaande Maarten Baas-stoelen als de nieuwste toevoegingen, die niet eerder zijn gepresenteerd, zijn te zien in het industriële HAKA-gebouw tijdens Object Rotterdam 2019 van 8 tot 10 februari.

 

 

Maarten Baas Stoelen in verschillende vormen, kleuren en stoffen

Het avontuur begon in 2016 toen Maarten Baas samen met Lensvelt de Maarten Baas-leerstoel ontwierp.Een in serie geproduceerde stoel waarbij een slimme aanpassing in het productieproces het mogelijk maakt dat elke stoel een iets andere vorm heeft en dus een uniek karakter heeft.
Een stoel in acht verschillende ontwerpen en oneindige tinten van bekleding met herkenbare kenmerken: opstandig, vertederend, eigenwijs. Stuk voor stuk zijn het unieke figuren waarvan de verschillende ruggen op menselijke gezichten lijken.

Na dit succes ontwikkelde Baas een stoelenfauteuil exclusief met dit NON-meubelmerk. Er is een stapelbare Maarten Baas-stoel, een variant met armleuningen en de meest recente familieleden: een hoge en lage gestoffeerde barkruk en een versie in Europees eikenhout die in verschillende kleuren kan worden gekleurd.

 

Maarten Baas-stoelen: stapelbaar, met hoge en lage rugleuning, als barkruk
 

De nieuwe familie van Maarten Baas en Lensvelt staan ​​klaar om het publiek te ontmoeten
De Maarten Baas-stoelen maakten deel uit van de spectaculaire installatie “Mag ik uw aandacht alstublieft?” Hiermee hebben Lensvelt en Baas het prestigieuze Milano Design Award Best Concept 2017 gewonnen aan de Salone del Mobile in Milaan.
Lensvelt won deze prijs ook in 2016 voor de Boring-collectie samen met de jonge architecten Space Encounters. Nooit eerder won een Nederlands bedrijf deze prijs, laat staan ​​twee keer. En Maarten Baas is de enige ontwerper die deze prijs twee keer heeft gewonnen.
Over Maarten Baas
Maarten Baas (1978) is een internationaal gerenommeerde ontwerper en kunstenaar. Met zijn rebelse, intelligente en humoristische blik neemt hij een unieke positie in in de creatieve wereld. Baas staat bekend om zijn verbrande rookmeubels voor label MOOOI, Clay Furniture, Real Time Clocks en de Maarten Baas-stoelen voor Lensvelt.
Over Lensvelt

Lensvelt is een geëngageerd niet-design meubelmerk gevestigd aan de Herengracht in Amsterdam. Sinds de oprichting in 1962 biedt Lensvelt architecten en interieurarchitecten de mogelijkheid om steeds betere en gezondere interieurs te realiseren. Lensvelt heeft werk van meer dan 150 topontwerpers, architecten, kunstenaars en designlabels in de collectie, waaronder Studio Job, Piet Hein Eek, Atelier van Lieshout, Richard Hutten, Maarten Van Severen, Gerrit Rietveld, WH Gispen, Maarten Baas, Space Encounters , OMA, Paolo Rizzatto, Wiel Arets, Marcel Wanders, Ronald Hooft, Nina Graziosi, Edward van Vliet, Bertjan Pot, Caroline Prisse, Simo Heikkila en Ineke Hans.

 

Maarten Baas 101 Voorzitter

Vanaf € 400,00 incl. BTW

KOPEN