Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven

Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven

Het voorheen weinig opvallende muziekcentrum opende in oktober 2010 haar deuren na een ingrijpende transformatie. Het sprankelende interieur is door een nieuwe glasgevel ook van buitenaf een blikvanger. “Grootstedelijke allure” en het “benadrukken van de regionale identiteit van Eindhoven”, deze twee voorwaarden “ die eerder contrasterend dan aanvullend lijken “ waren de leidraad bij de verbouwing van het Muziekgebouw Frits Philips in Eindhoven.

De M-Collection werd ontworpen voor het Muziekgebouw Eindhoven: een modulair systeem waarin een poef met een extra element verandert in een fauteuil of bankje. Door nog een module toe te voegen ontstaat een speciale luisterstoel, met geïntegreerde boxen en een digitale verbinding met een klassieke databank. Het ontwerp is geïnspireerd op muziekkoffers: de ‘buitenkant’ is hard en beschermend, de binnenkant luxe en zacht. Speelse variaties in stoffen en kleuren maken elk meubel uniek en brengen de beleving van de grote ruimtes in het Muziekgebouw terug naar de menselijke maat.

Architecten: Niels van Eijk & Miriam van der Lubbe, www.vevdl.com
Fotografie: Frank Tielemans.

It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
About Author
Loek
More post by : Loek