NEM Energy

NEM Energy

In juni 2014 namen de medewerkers van NEM Energy hun intrek in het gloednieuwe, vijf verdiepingen tellende hoofdkantoor op Businesspark A4 in Zoeterwoude. Het gebouw telt 350 vaste werkplekken en flexplekken. Het gebouw heeft een eigentijdse inrichting die is ontworpen door Graziosi Progetti. Het gehele pand beschikt over Wi-Fi. Beneden in het atrium bevindt zich een espressobar en een bedrijfsrestaurant waar afwisselende gerechten worden aangeboden.

Het nieuwe pand is representatief, zowel voor klanten en leveranciers als voor de (potentiële) medewerkers, en past uitstekend bij dat wat NEM wil uitstralen. Geen te klein gebouw meer met aparte kamertjes, maar grote open ruimten, waar medewerkers vanuit verschillende disciplines (denk aan inkoop, sales, engineering en research & development) met elkaar kunnen samenwerken. Dit samenwerken kan zowel plaatsvinden aan de bureaus als aan de meer informeel ingerichte werkplekken, zoals zithoekjes en statafels. Ondanks dat iedereen in principe over een vaste, eigen werkplaats beschikt, wordt er geen gebruik meer gemaakt van aparte, kleine werkkamers. De achterliggende gedachte is dat collega’s straks veel beter van elkaar weten waar ze mee bezig zijn.

NEM, opgericht in 1929, levert wereldwijd op maat gemaakte Heat Recovery Steam Generators en Industrial & Utility Boilers voor energiecentrales en industrie. NEM is marktleider op het gebied van engineering van water-/stoomcycli. De HRSG’s van NEM zijn mondiaal te vinden in honderden energiecentrales.

Architecten: Graziosi Progetti, www.graziosi-progetti.nl
Fotografie: Roos Aldershoff

It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
About Author
Mick VanderKolff
More post by : Mick VanderKolff