nhow, De Rotterdam

nhow, De Rotterdam

nhow Rotterdam opende januari 2014 haar deuren in het inmiddels wereldberoemde gebouw De Rotterdam, ontworpen door Rem Koolhaas van OMA Architects. Ook het hotel interieur is door de architecten van OMA ontwerpen, wat het nhow hotel het eerste OMA/Rem Koolhaas hotel ter wereld maakt. Het design van nhow typeert zich door de contrasten tussen hoogwaardig afgewerkte materialen zoals spiegels en goudtinten en ruwe materialen als staal en beton. Door de rauwheid van het design wordt de uitstraling van het pand ‘typisch Rotterdams’ genoemd, iets wat geheel aansluit bij het concept van nhow Rotterdam. Lensvelt Contract heeft de vergaderzaal ingericht met AVL Office Chairs van Joep van Lieshout. Daarbij zijn naar ontwerp van OMA Architects restaurantstoelen uit het programma Blocks tot stand gekomen.

Met de opening van het derde nhow hotel ter wereld in de Maasstad, heeft NH Hotel Group een nieuwe generatie onconventionele lifestyle hotels met een ‘wow-factor’ gelanceerd. nhow Rotterdam is na Berlijn (2010) en Milaan (2007) het derde nhow hotel wereldwijd. Het designhotel is gevestigd in het iconische gebouw ‘De Rotterdam’ aan de Wilhelminakade.

In de nhow hotels is er altijd wat te beleven en wordt iedere gast verrast en geïnspireerd. In Milaan is de combinatie gemaakt met mode en in Berlijn met muziek. nhow Rotterdam onderscheidt zich door de thema’s Kunst & Architectuur. Zo is er een bijzondere rol weggelegd voor lokale creatieven en (inter)nationale kunstenaars.

nhow Rotterdam is niet alleen de ideale bestemming voor de internationale (zaken)reiziger, maar ook een populaire ontmoetingsplek voor de lokale community. Onder het motto ‘Elevate Your Stay’ is een verblijf in nhow Rotterdam letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt voor iedereen.

Realisatie 2014.
Architecten: OMA, www.oma.eu

PRODUCTEN GEBRUIKT IN DIT PROJECT

It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
About Author
Loek
More post by : Loek