Zoeken
Winkelmandje
Offices

Beentjes

Een allesomvattend kantoor dat de identiteit van de organisatie perfect weerspiegelt, zowel van binnen als van buiten

Project Beentjes Bouwgroep
Locatie Uitgeest
(Interieur)architect Graziosi Progetti
Meubilair Lensvelt Contract Meubelspecials en andere merken

Fotografie Peter Tijhuis

Hoewel Nina Graziosi in eerste instantie de opdracht kreeg om alleen het interieur van het nieuwe kantoor te ontwerpen, realiseerden zij en Beentjes Bouwgroep zich al snel dat het veel waardevoller was om het interieur, de architectuur en de omgeving als één integraal geheel te creëren. Onmiddellijk werd Graziosi's collega en architect Felicia Hompus ingeschakeld. Samen kregen ze de verantwoordelijkheid voor het interieur en exterieur, terwijl Beentjes zelf de bouw voor zijn rekening nam. Het resultaat van deze unieke co-creatie spreekt voor zich: een allesomvattend kantoor dat de identiteit van de organisatie perfect weerspiegelt, zowel van binnen als van buiten.

Werken van binnen naar buiten

Nadat ze eerst de identiteit van de organisatie grondig hadden bestudeerd met de hulp van organisatieadviseur Jan-Jaap Res, creëerden ze wat Nina Graziosi "het geraamte van het interieur" noemt. Op basis van dit raamwerk volgde de architectuur, waarna ze weer naar binnen gingen voor het specifieke interieur. In lijn met de identiteit van de organisatie werden unieke materialen van Beentjes zelf gebruikt, evenals veel glas om de duurzame ambitie te visualiseren. De sterke relatie tussen binnen en buiten komt verder tot uiting in de robuuste muren die van buiten naar binnen lopen, gemaakt van herbruikbare basaltblokken. Het feit dat deze stenen vaak worden gebruikt voor golfbrekers op stranden is ook een verwijzing naar het duinlandschap waarin het kantoor zich bevindt.

tekst

In lijn met de identiteit van de organisatie werden unieke materialen en veel glas gebruikt om de duurzame ambitie te visualiseren.

De identiteit van de organisatie visualiseren

Het familiebedrijf Beentjes heeft twee verschillende disciplines: namelijk civiele techniek en de meer traditionele renovatie. Hoewel deze afdelingen een divers karakter hebben, ontwierp Graziosi Progetti bewust een gebouw waar deze afdelingen samenkomen. Beide afdelingen hebben nu een eigen verdieping, maar zijn verbonden door een entresol die er letterlijk tussen hangt. Op deze split-level vind je de overkoepelende afdelingen zoals financiën en administratie, maar ook openbare ruimtes waar mensen samen kunnen komen om te eten en elkaar te ontmoeten. Zo'n 70 mensen kunnen vandaag samenkomen in deze lichte omgeving vol organische elementen, planten en kleuren die passen bij het robuuste karakter van het bedrijf.

Samenwerking met Lensvelt

Lensvelt had een ontzorgende rol tijdens dit project. Het leverde niet alleen diverse meubels uit de eigen collectie, maar trad ook op als distributeur voor externe merken. Als totaalleverancier leverde en monteerde Lensvelt alle meubels, of ze nu uit de eigen collectie kwamen of van derden. Het fungeerde als sparringpartner voor Graziosi Progetti en had een adviserende rol op het gebied van meubilair, kleuren en materialen.

tekst 1

The Stealth Cabinet_ van Wiel Arets fungeert als roomdivider in dit luchtige kantoor

Lensvelt sit-stand Duo Office Desk_ is in het hele kantoor gebruikt. Tribunestoelen zijn op maat gemaakt door Lensvelt en laten duidelijk het kleurenpalet zien.

Een kantoor dat de identiteit van de organisatie perfect weerspiegelt, zowel van binnen als van buiten

Lensvelt HG178 Office Chair_ is een comfortabele bureaustoel met Netweave rugleuning

Nina Graziosi_ creëerde het interieur, de architectuur en de omgeving als één compleet geheel

This Bucket Chair with steel frame_ in de lunchruimte is bekleed met kunstleer

Lensvelt 4000 Meeting Table_ in aangepaste maten met aangepaste bovenkant in een natuurlijke kleur die past bij de omgeving

Een andere kijk op de tribune

Boring desk_ met gemelamineerd blad in houtprint. De groene Hay kuipstoelen worden geleverd door Lensvelt.

Stealth cabinet_ met gladde oppervlakken contrasteert mooi met de ruwe bouwmaterialen die ook te zien zijn in het interieur

2000 High Meeting Table_ achter de glazen wand van een vergaderzaal in aangepaste kleuren

Solid walls made of reusable basalt blocks run from outside to inside

Sit-stand Duo Office Desk_ met gestoffeerde bureaupanelen in het kantoor boven, Stealth Cabinet en hergebruikte bureaustoelen

De buitenkant van het gebouw omringd met veel groen