Zoeken
Winkelmandje

De Boring collection

Milaan Design Week 2022 bij Certosa Initiative.

Tijdens de recente Design Week in Milaan toonden we onze tijdloze Boring Collection, die we samen met Beyond Space hebben ontwikkeld.
In het kader van duurzaamheid herintroduceerden we The Boring Collection omdat het zeer duurzaam is, altijd toepasbaar en de tand des tijds doorstaat.

Text about the Boring Collection Milan Design Week

The Boring Collection_ voorziet in de behoefte aan projectmeubilair dat in elke ruimte past

Boring Collection_ Milan Design Week 2022

Boring Collection_ Milan Design Week 2022

Lijn

Boring Clock_ De functie van een klok is om de tijd aan te geven; dit is precies wat de Boring Clock van plan is te doen

Samenwerking

De Boring Collection is een samenwerking tussen Beyond Space en Lensvelt en is ontstaan in 2016.

De collectie is het resultaat van onvrede met de hedendaagse uitstraling van projectmeubilair. De Boring Collection pretendeert niet iets te zijn wat het niet is, want wat je ziet is wat je krijgt.
Het creëren van een meer oogstrelende collectie zou duur worden of leiden tot onnodige compromissen, daarom is betaalbaarheid een essentieel aspect.

Saai grijs


De collectie is ontworpen in een ingetogen, eenvoudig, zacht grijs dat de pure essentie van functionaliteit weerspiegelt. De gedempte grijstint geeft de stukken de unieke mogelijkheid om volledig op te gaan in elke omgeving. Een gecureerde serie ingetogen meubels die door hun bescheiden uiterlijk zonder afleiding aanwezig kunnen zijn in het moderne kantoor.

Nu het traditionele kantoor niet meer bestaat, is het tijd voor meubilair om een inhaalslag te maken. De algemene werkruimte verdient betaalbare oplossingen die het interieurdesign laten opvallen en schitteren. Saai is een misleidend eenvoudig ontwerp dat grote veranderingen teweeg kan brengen.

Boring Collection Tekst over de collectie

lijn

The concept_ op de Milan Design Week bestond uit een cirkelvormige opstelling overspoeld met papierafval

The Lensvelt crew_ droegen traditionele conciërge stofjassen

Het resultaat_ een stereotype omzetten in een speelse en boeiende ervaring

Miano Design Award 2016

The Boring Collection won de Milano Design award voor beste concept in 2016. Volgens de jury creëerden Lensvelt en Beyond Space het beste concept van alle 1600 exposanten.

Het tentoonstellingsconcept is ontwikkeld in samenwerking met studenten van de KABK in Den Haag. Het project is een eenvoudige maar effectieve conceptuele innovatie die uitgaat van het omzetten van een stereotype in een speelse en boeiende ervaring.

Text - Miano Design award 2016

Lensvelt and Beyond Space_ bekroond voor het beste concept van alle 1600 exposanten.

lijn

Beyond Space

Architecten Remi Versteeg en Stijn de Weerd van Beyond Space zijn ervan overtuigd dat architectonisch denken verder gaat dan ruimte alleen. Ze putten uit een scala aan interesses, disciplines en ervaringen en proberen nieuwe verbindingen te smeden om het onverwachte mogelijk te maken.

Text about Beyond Space

Beyond Space_ architecten Stijn de Weerd en Remi Versteeg

Elho HQ_ een ander project van Beyond Space met de Boring Task Chair. Foto: Lorenzo Zandri

lijn

Sony Music Amsterdam_ Boring Cabinets fungeren als ruimteverdelers en zijn een perfecte achtergrond voor planten

The Boring Task Chair_ bureaus en lage kasten

Sony Music Amsterdam

architect: Beyond Space
fotografie: Peter Tijhuis

De plattegrond van Sony Music plaatst besloten functies dicht bij de kern, waardoor het uitzicht niet wordt belemmerd en de betonnen gevelconstructie de spotlight kan opeisen.

Terwijl in de muziekindustrie werk en ontspanning nauw met elkaar verweven zijn, probeert het ontwerp deze twee van elkaar te scheiden en ze hun eigen ruimte te geven. Op deze manier kan men ofwel volledig geconcentreerd aan het werk zijn of volledig ontspannen aan het spelen. De scheiding wordt benadrukt door het creëren van een radicaal materialenpalet voor werk en ontspanning: grijs en groen, en niets ertussenin.

Text about Sony Music

lijn

Boring Task Chair_ at a Boring desk

Synchroon

architect: Beyond Space
fotografie: Peter Tijhuis

Het kantoor van Synchroon, op de 14e verdieping van een recent opgeleverde toren in het centrum van Utrecht, heeft lommerrijke afscheidingen met meer dan 750 planten door het hele kantoor.

Om dit open gevoel te bereiken, zijn specifieke interieurstrategieën nodig om de vraag of het echt een open ruimte is te beantwoorden. Verdere scheiding tussen de werkplekken wordt gecreëerd door het gebruik van verschillend meubilair, zoals de BORING OFFICE CHAIR die achter de BORIG OFFICE DESK is geplaatst.

De studio richtte de werkruimte in rond een reeks met witte tegels beklede muren van een meter hoog.

Text about Syncroon

Synchroon_ Boren Collectie bureau, tafel en paneel

Synchroon_ Boring bureaustoel achter boring bureau

lijn

Forum Groningen_ Een Boring bureau uit de Boring Collectie is toegepast in de kantoren

Forum Groningen

architect: NL Architecten
fotografie: Roos Aldershoff

NL Architecten is er in geslaagd om in samenwerking met Prast & Hooft, de Munnik-de Jong-Steinhauser en NorthernLight een multifunctioneel complex te ontwerpen in het centrum van Groningen. Forum Groningen fungeert sinds de opening in 2019 als 'huiskamer van de stad': een ontmoetingsplek waar verschillende culturele functies samenkomen en waar iedereen zich bijzonder welkom voelt.

Lensvelt heeft bijgedragen aan de bruisende binnenwereld van Forum Groningen door meubilair te leveren dat het diverse karakter van zowel de stad zelf, het gebouw als haar bezoekers weerspiegelt. Een Boring bureau uit de Boring Collectie is toegepast in de kantoren

Text Forum Groningen

lijn

Burgerweeshuis, Amsterdam_ Boring Collection, ontwikkeld door Lensvelt en Beyond Space

Burgerweeshuis, Amsterdam

architect: Ex interiors B.V., Odette Ex
fotografie: Roos Aldershoff

Gebiedsontwikkelaar BPD neemt met 150 medewerkers zijn intrek in het voormalige Burgerweeshuis (1960) ontworpen door Aldo van Eyck in Amsterdam. Het rijksmonument werd gerenoveerd door Wessel de Jonge Architecten, waarna Ex Interiors hun nieuwe interieur bouwde.

Om de werkplekken van de nodige (visuele en akoestische) beschutting te voorzien zonder de ruimtelijkheid van de architectuur te verstoren, zijn schermen ontworpen die de ruimte verder opdelen door de archiefkasten. In de zitkuil zijn modulaire, lederen zitelementen geplaatst die passen bij de kleur van het aanwezige hout en de pure uitstraling van het beton.

Meer informatie over het project

Text about Burgerweeshuis

Burgerweeshuis, Amsterdam_ Boring Collectie, Bureaustoel

Burgerweeshuis, Amsterdam_ Boring Collectie, stoel, bureau en lage kasten

lijn

De Ploeg_ Boren Collectie bureau, tafel en paneel

De Ploeg, Bruns Bergeijk

architect: Atelier van Asseldonk
fotografie: Jan Willem Kaldenbach

Van Asseldonks werk combineert monumentale, architectonische proporties met hoge verfijning en rijke materialen.

Deze beeldtaal werd verwerkt in de renovatie van Rietvelds fabriekspand dankzij een eerdere samenwerking tussen Bruns en Van Asseldonk tijdens de productie van 'De Allegorie van het Zuiden' in 2015.

In samenwerking met Lensvelt is een speciale 'De Ploeg' collectie ontwikkeld voor de lunchroom in het gebouw. Onder andere: een stoel, een bistrotafel en een bank zijn geproduceerd door Lensvelt. Het kantoor is ingericht met de Boring Collectie en door het hele gebouw zijn Rietveld originelen te vinden.

Text about De Ploeg

Rietveld's factory building 'De Ploeg'