Zoeken
Winkelmandje

Een bijzondere samenwerking voor onze showcase tijdens de Milan Design Week 2023.

Lensvelt presenteert DINKY DUTCH


Tijdens Milan Design Week 2023 vierden we de lancering van Dinky Dutch, een concept van Erik Kessels uitgevoerd door interieurontwerper Alberto Monteverde, meubels van Richard Hutten en Powerhouse Company voor Lensvelt, verlichting van Modular en een handgeschilderde muurschildering van kunstenaar Sjeng Kessels.

Elk aspect van het interieur laat het talent van de individuele partijen en ontwerpers zien die samenkomen in deze Milanese hotspot.

Lensvelt transformeerde het favoriete restaurant Dinky in Milaan met een spectaculair interieur. Dit is geen tijdelijke pop-up die speciaal voor de Milan Design Week is gemaakt en na een week weer wordt weggegooid. Dit interieur is duurzaam en blijft vanaf nu en in de toekomst!

Vanuit het comfort van Lensvelt design meubilair met stoelen van Richard Hutten en Powerhouse Company, ervaar je het beste van de traditionele Italiaanse keuken. Terwijl je geniet van de smaakvolle ervaring, kijk je op van je bord om de muren en het plafond te bewonderen, ontworpen en beschilderd door kunstenaar Sjeng Kessels.

De verlichting van Modular Lighting Instruments creëert de perfecte sfeer in de ruimte.

Ristorante Dinky, Viale Brianza, 36, 20127 Milaan

tekst 1

THIS Bucket Chair gecombineerd met een op maat gemaakte bank.

THIS Bucket Chair en verlichting van Modular.

THIS Bucket Chair heeft een frame gemaakt van 100% post consumer plastic.

Coquille een elegante en comfortabele draaistoel.

4000 square Meeting Table is perfect voor een restaurantambiance.

This Bucket Chair

milieuvriendelijk en volledig gemaakt van 100% post-consumer plastic.

Lensvelt lanceerde This Bucket Chair als logisch vervolg op de This Chair (2004) een zeer functionele en duurzame vergaderstoel, ontworpen door Richard Hutten. This Bucket Chair maakt deel uit van dezelfde THIS familie, met dezelfde doorsnede en hetzelfde zitcomfort van de kuip, zorgvuldig ontwikkeld met de hulp van een ergonoom.

Richard Hutten en Lensvelt blijven zich inzetten voor het creëren van design dat toegankelijk is en gericht op het bevorderen van milieuvriendelijke praktijken en het verminderen van afval.

Post-consumer plastic is materiaal dat door consumenten is gebruikt en is ingezameld in recyclebakken of afvalbeheervoorzieningen en meer sortering en reiniging vereist, het is echt recyclen. Post-industrieel plastic daarentegen is het afval van de productie van kunststoffen. Het is een restproduct van het productieproces. Het is nog steeds een proces waarbij fossiele grondstoffen worden gebruikt. Het recyclen van post-consumentplastic is belangrijk voor afvalvermindering en het behoud van hulpbronnen.

Een laagwaardige grondstof (post-consumer afval) kan een hoogwaardige toepassing krijgen, wat duurzaamheid en circulariteit bevordert.

De kuip van de This Bucket Chair is gemaakt van 100% post-consumer plastic. Dit is een van de manieren waarop we bijdragen aan een beter milieu.

tekst 2 Bucket

THIS Bucket Chair onder een hanglamp van Modular.

Ga naar Dinky Dutch (ristorante Dinky) na een lange dag in Milaan voor een authentieke maaltijd.

Op maat gemaakt meubilair is een speciale service die we aanbieden.

Muurschildering is handgemaakt door kunstenaar Sjeng Kessels.

Services voor de projectmarkt

Met onze diensten voor de projectmarkt helpen we graag architecten en interieurontwerpers hun ideale concept te realiseren, als dealer van 300 bekende merken, met onze eigen producten en met speciale op maat gemaakte producten.

De realisatie van het Dinky project kwam tot stand met onze architect Carlo Alberto Monteverde, die het interieur ontwierp.

Wilt u meer weten over Lensvelt Contract Market Services? Neem dan contact met ons op via info@lensvelt.nl of bezoek ons kantoor in Breda of Amsterdam. Wij helpen u graag verder.

Carlo Alberto Monteverde - Architect over Dinky Dutch:

"Toen ik het concept van Erik Kessels en Hans Lensvelt voor het Dinky Restaurant voor het eerst zag, dacht ik meteen na over hoe we het sterkste contrast konden creëren tussen de 2 delen van het restaurant. Een lager, functioneel en eenvoudig deel moest een ondersteuning zijn om het kunstwerk van Sjeng Kessels zoveel mogelijk tot zijn recht te laten komen. De minimalistische boiserie, gemaakt van een ritme van zwarte houten panelen, liet het geschilderde plafond opvallen dankzij een verborgen systeem van LED-wandlampen. Het kleurrijke, ronde en organisch gevormde meubilair op de vloer is naar mijn mening de enige verbinding met het eclectische kunstwerk aan het plafond, bijna als "bloemen die uit de boom vallen" ontworpen door de kunstenaar".

tekst project service

Een op maat gemaakte bank in precies de juiste maat, kleur en materiaal.

Coquille een klassieke maar innovatieve draaistoel die in elke denkbare kleur kan worden besteld.

Coquille - een klassieke maar innovatieve draaistoel


Samen met Powerhouse Company ontwikkelde Lensvelt een indoor/outdoor stoel genaamd Coquille. Een klassieke maar innovatieve stoel, technisch geavanceerd en handgemaakt in Italië. Coquille is bovendien 100% recyclebaar en verkrijgbaar in alle denkbare kleuren. De oorspronkelijke inspiratie voor Coquille was een klassieke, modernistische, gebogen bistrostoel van hout en rotan.

Samen met Powerhouse Company hebben we een stoel ontwikkeld die solide, duurzaam, comfortabel en goed ontworpen is, wat voor ons nuchter, functioneel en logisch is.

De stalen buisstoel is verrassend geraffineerd en een eerbetoon aan een van de meest verbazingwekkende ontwerpen van de natuur: de schelp - en aan het menselijk vernuft: technisch gedurfd en handgemaakt in Italië.

Met behulp van staal hebben we een ontwerp ontwikkeld dat een totaalobject is, een sculptuur uit één stuk. De royale rugleuning, met zijn elegant gebogen ribben, staat op een draaivoet die op vier poten rust, elk met een gedurfd gebogen profiel.

Voor Dinky's restaurant zijn de Coquille stoelen gespoten in een prachtig turquoise.

tekst coquille

Erik Kessels over de EMPTY CHAIR


"Als een snee in je maaltijd is Dinky doormidden gesneden. Due Dinky. Vanuit het comfort van Lensvelt design meubilair, ervaar je het beste van de traditionele Italiaanse keuken. Een smaakvolle ervaring. Kijk nu eens op van je bord. De wanden en het plafond, ontworpen en beschilderd door kunstenaar Sjeng Kessels, laten je dwalen en prikkelen tussen.

De setting van het nieuwe restaurant was perfect voor de toevoeging van een enkele EMPTY CHAIR. Een stoel die ik ontwikkelde in samenwerking met Hans Lensvelt naar aanleiding van mijn boek 'A Pictorial History of the Empty Chair'.

Lensvelt omarmde het concept en bracht het tot leven door de stoel te produceren, te ontwikkelen en als pakket aan te bieden: Koop het boek, krijg de stoel. Het boek is smaakvol bevestigd aan de onderkant van de stoel.

EMPTY CHAIR' is een werk dat gaat over het thema afwezigheid. Als we naar een lege stoel kijken, vragen we ons af wie daar zou kunnen zitten. Het niet weten en niet zien maakt ons nieuwsgierig en maakt het spannender".

Het boek EMPTY CHAIR is gemaakt door Erik Kessels in samenwerking met Karel De Mulder.

Als je geïnteresseerd bent in de aankoop van een EMPTY CHAIR, neem dan contact op met ons verkoopteam.

info@lensvelt.nl 

tekst erik kessels

The Empty Chair_ symboliseert de afwezige gast.

Empty Chair is klaar voor de life performance die elke avond tijdens de Milan Design Week werd gehouden.

Het tafelblad van 4000 Round Meeting Table is verkrijgbaar in alle afmetingen in zwart of wit.

Dinky eigenaar Fabio Di Donna :


"We hebben een lange vriendschap met Lensvelt. We zijn altijd trots geweest om zo'n inspirerend bedrijf in ons restaurant te mogen ontvangen, vooral tijdens de Salone Del Mobile.

Samenwerken tijdens dit evenement is een kans om de wereld te tonen welke relatie eten en design kunnen creëren, en om onze historische kennismaking te vieren".

tekst 2