Zoeken
Winkelmandje

PH1 THE NEW GENERATION

PH1 Stoel & PH1 Barkruk – De Nieuwe Generatie: optimaal comfort
Maak kennis met de PH1 Stoel & Barkruk, een mix van industriële stijl en ongeëvenaard comfort. Deze combinatie van stijl en functionaliteit is ontworpen om elke ruimte te verrijken. Van eigentijdse restaurants tot moderne industriële interieurs – ervaar ultiem comfort met de PH1 draaistoel – de perfecte loungestoel, industrieel-chic design, robust en warm tegelijk. Nu uitgevoerd met een in hoogte verstelbaar mechanisme bekleed met innovatieve 3D-gebreide stoffering en een gepoedercoate stalen kolom.

Klik hier voor contact met ons salesteam

tekst 1

10 jaar PH1: van hospitality tot kantoren in retrospect

Tien jaar geleden voegden de creatieve geesten achter Prast/Hooft met de PH1 Stoel een origineel element toe aan het unieke karakter van de Zuid As in Amsterdam, gevoed door de hoge eisen van lunchende professionals zoals bankiers, advocaten en consultants. De allereerste PH1 werd ontwikkeld door Lensvelt in nauwe samenwerking met Ronald Hooft voor restaurant Gustavino. Het ontwerp viel op door zijn robuuste uitstraling en open structuur met stoere bekleding en robuuste afwerking. De suède-achtige bekleding van stug ogend leer werd opvallend gedetailleerd met naar buiten gekeerde naden.

Na zijn introductie bij Gustavino heeft de PH1 Stoel een weg gevonden naar verschillende prestigieuze projecten. Van cocktailbar Gin Sum Club in Haarlem, ontworpen door Claire Ansems (Defining Spaces), tot de moderne lounge-ruimte van Urban Industrial, waar de PH1 Chair werd toegepast in zijn originele ruwe leren uitvoering, door Heyligers Architecten. In het interieur van het overheidsgebouw Het Timmerhuis in Den Haag werden de PH1 barkrukken geplaatst; het interieur werd ontworpen door O.M.A (Office for Metropolitan Architecture).

Klik hier voor restaurant Gustavino

tekst 2 retrospect

Klik hier _ voor alle technische informatie in de webshop.

PH1 draaistoel in restaurant Gustavino, bekleed met robuust leer.

PH1 bekleding is opvallend gedetailleerd met naar buiten gedraaide naden.

De Nieuwe Generatie PH1: verbeterde elegantie en dynamiek

Tijdens de nieuwe fase van ontwikkeling is de PH1 Stoel & Barkruk nu nog comfortabeler en is het frame voorzien van een dynamisch mechanisme waarmee de hoogte verstelbaar is door middel van een handige, onopvallende hendel onder de zitting, gegarandeerd optimaal zitcomfort voor elke gast. De zitting van de PH1 nieuwe generatie is bekleed met een exclusief 3D-materiaal van het innovatieve textielhuis ByBorre, speciaal voor Lensvelt.
Dit innovatieve 3D-breisel heeft een gelaagde constructie, met aan de buitenkant (voorkant van de stof) een mix van wol voor een natuurlijk gevoel en GRS (Global Recycled Standard) gerecycled nylon, ontworpen met behulp van de OTW® spinmethode, wat de stof duurzamer maakt tegen pluizen, slijtage en scheuren. De binnenkant (achterkant) is gemaakt van GRS gerecycled polyester , wat bijdraagt aan de algemene duurzaamheid van het product. Uiteraard kan de PH1 stoel & barkruk ook custom gestoffeerd worden naar eigen inzicht voor elk project.

tekst 3

Restaurant Gustavino een project van Ronald Hooft. Klik hier om meer te zien.

Ronald Hooft: Innovatieve ontwerper van niveau

Ronald Hooft, een architect en interieurontwerper van formaat, vormt samen met Herman Prast het  dynamisch duo Prast /Hooft dat vaak wordt omschreven als de "dorpsarchitecten van Amsterdam". Ze hebben een duidelijke stempel gedrukt op de lokale eet- en uitgaansgelegenheden in Amsterdam en staan bekend om hun tijdloze en toch moderne ontwerpen. Hun samenwerking met Lensvelt heeft geleid tot de creatie van de iconische PH1 Stoel & Barkruk, die na het succes bij Gustavino zijn weg vond naar diverse interieurs van hospitaly projecten en kantoren. De PH1 Stoel & PH1 Barkruk – waar design en comfort elkaar ontmoeten en ambacht en innovatie in samenkomen. 

Lees meer over prast/hooft

tekst Hooft

ByBorre; Innovatieve Breisels

 ByBorre, een initiatief van oprichter Borre Akkersdijk, opereert onder het motto: ‘Control your impact. Express your brand'. Hiermee wil hij andere merken de kans geven om toegang te krijgen tot innovaties in de industrie en controle te hebben over de esthetiek, functionaliteit en de impact die textiel heeft op onze planeet.
ByBorre brengt technologie en vakmanschap samen om de toekomst van de textielindustrie vorm te geven. De stof gebruikt voor de PH1 stoel en barkruk is geproduceerd met behulp van BYBORRE Create™, en combineert hoogwaardige garens met een unieke esthetiek, waarbij duurzaamheid een belangrijke rol speelt. Lensvelt biedt deze stof exclusief aan voor de vernieuwde PH1 stoel en barkruk.

Create™ (een tool om je eigen textiel te maken) won de Dutch Design Award 2021 in de categorie 'Product'.

tekst 4 ByBorre

De loungeruimte van Uban Industrial is uitgerust met veel PH1 stoelen. Klik hier om meer te zien van dit project.

Twee PH1 stoelen aan de kopsekant van de lange tafel bij Urban Industrial, ontworpen door Heyligers Architecten. Fotografie: Wouter van der Sar.

Loungegedeelte van Urban Industrial klik om de eerste generatie PH1 te zien.

PH1 barkrukken in Het Timmerhuis, klik hier voor webshop