Zoeken
Winkelmandje

Bertjan Pot

Bertjan Pot is een ontwerper die gefascineerd is door materialen en productieprocessen. De Random Light (1999) is een van zijn bekendste ontwerpen. Hier begon de vonk en zijn liefde voor materialen. Een fascinatie voor technieken, structuren en patronen die terug te vinden zijn in de Beefeater-tafel.

De nieuwsgierigheid naar hoe dingen werken en hoe objecten in elkaar zitten vormt een interessante uitdaging, waarbij de grenzen van zowel design als functie worden verkend.

Bertjan Pot ontwierp de Beefeater tafel voor Lensvelt. Een ingenieuze tafel met een vorm die niet helemaal lijkt te kloppen. De tafel is asymmetrisch met een onderstel dat in elkaar gezet kan worden als een 3D puzzel.

Bekijk de Beefeater hier

Tekst Bertjan Pot

lijn

Beefeater

Een tafel die bedoeld is om een goed stuk vlees te delen met vrienden en familie. Hoewel het een eenvoudig Scandinavisch ontwerp lijkt, is de ovale tafel multiplex en geconstrueerd als een 3D puzzel.

De Beefeater is volledig gefreesd uit dunne platen hout waarbij de poten ook 'de rib' vormen die het tafelblad ondersteunen en overeind houden. De twist in de basis van de tafel maakt hem asymmetrisch, wat het effect creëert van een interessant object om vanuit elke hoek te bekijken.

Tekst 2

Beefeater_ Large

Beefeater_ zoals gepresenteerd op de Milan Design Week 2015

Beefeater_ verkrijgbaar in vier verschillende maten

Beefeater_ Groot, gemakkelijk plaats voor 8 personen

lijn

Beefeater_ Medium

Beefeater_ Large