Zoeken
Winkelmandje

Rick Minkes

Rick Minkes is de Lead Product Developer van Lensvelt.
Hij is de onmisbare schakel tussen de ontwerpers en de fabrieken.

Rick is Cum Laude afgestudeerd aan de Universiteit Delft. Hij behaalde zijn Master in Industrieel Ontwerpen met een internationaal gerenommeerde scriptie, met als onderwerp: Office Furniture in a Flex Environment.

Bij Lensvelt ontwikkelt hij graag producten samen met Joep van Lieshout, Studio Job, Richard Hutten en Maarten Baas. Rick werkt efficiënt, nuchter en weet met academische precisie de essentie van een ontwerp te vertalen naar tijdloze, seriematige ontwerpen. Zijn werk wordt vaak verbeeld door scherpe lijnen, heldere volumes en ongerepte verhoudingen.

Bekijk de collectie

tekst 1

lijn

RNA-collectie

Deze collectie belichaamt tijdloosheid, functionaliteit, comfort en betaalbaarheid. Rick's liefde voor gedefinieerde vormen, heldere volumes en puurheid komt tot uiting in deze collectie.

RNA Chair is de eerste toevoeging aan de RNA-collectie, een tijdloze, stapelbare, comfortabele en betaalbare stoel. stoel. In combinatie met een lichtgewicht stalen frame is de RNA 141 Chair de perfecte stapelbare stoel voor de contractmarkt.

Tekst 4

De tijdloze RNA-stoel

De RNA-stoel_ is stapelbaar, comfortabel en betaalbaar

De RNA-stoel_ in combinatie met een lichtgewicht stalen frame

De RNA Barkruk bij The Farm Kitchen_ door architect Sheryl Leysner, foto's door Ruwe Bolster

De RNA Loungestoel_ gecombineerd met de RNA 041 Ottomaanse

The RNA 341 lounge chair exudes timelessness, functionality, comfort and affordability. This chair combines perfectly with the RNA 041 Ottoman. With its sleek and lightweight steel frame.

The RNA 041 Ottoman with its sleek and lightweight steel frame in combination with upholstered circular top, the roundness of the shape will create a calming flow in any space it is placed in. 

The RNA 641 barstool has a sleek and lightweight steel frame, comfy padded upholstered seat and back offer a minimal yet contemporary design statement.

RNA Barkruk bij The Farm Kitchen_ door architect Sheryl Leysner, foto's door Ruwe Bolster

lijn

No Idea High 136_ Binst Architecture, Antwerpen

Geen Idee serie

De No Idea is een serie ontworpen door Rick Minkes design in 2017.
De serie is ontworpen met het idee van een kubus in gedachten.

De No Idea High biedt privacy en afzondering door de uitzonderlijk lange scheidingswand zonder een ruimte te overheersen. Een ideale ruimte om je te concentreren, een rustig gesprek te voeren of een privé telefoongesprek te voeren. Het gebruik van stoffering als geluidsabsorberende wanden.

Tekst 2

No Idea High 136_ Brand New Day project, by Chris Burghard, ÈMCÉ interior architecture

No Idea High 80_ at the Salone Del Mobile 2018

CEO Hans Lensvelt & Rick Minkes_ op de Salone Del Mobile 2018De No Idea Low serie is ontworpen met het idee voor comfort en kwaliteit. De serie bestaat uit drie sofa's en een clubfauteuil die in alle soorten kantoor- of thuisruimtes passen en tegemoet komen aan elke ontwerpvoorkeur.

Zowel No Idea High als No Idea Low kunnen worden gecombineerd om tijdloze kantoorruimtes te creëren die een anoniem gevoel geven maar ook de creatieve geest inspireren.

De RNA 341 lounge stoel straalt tijdloosheid, functionaliteit, comfort en betaalbaarheid uit. Deze stoel combineert perfect met de RNA 041 Ottoman. Met zijn slanke en lichtgewicht stalen frame.

De RNA 041 Ottoman met zijn slanke en lichtgewicht stalen frame in combinatie met het gestoffeerde ronde blad, de rondheid van de vorm zal een rustgevende flow creëren in elke ruimte waar hij wordt geplaatst.

De RNA 641 barkruk heeft een gestroomlijnd en lichtgewicht stalen frame, de comfortabele gestoffeerde zitting en rugleuning bieden een minimaal maar eigentijds designstatement.

Tekst 3

Orion College_ Architectenbureau Micha de Haas, Arjan Dubois