Zoeken
Winkelmandje

Studio Stefan Scholten

Stefan Scholten (1972) is na zijn afstuderen aan de Design Academy Eindhoven in 1995 uitgegroeid tot een van de bepalende namen in het bekende Dutch Design. Hij staat bekend om zijn reductionistische ontwerpstijl gecombineerd met een uniek kleurgebruik. Zijn ontwerpen zijn functioneel en toepasbaar, maar altijd expressief. Scholtens aanpak wordt ook wel de atelier werkwijze. Tijdens het ontwerpproces denkt hij zoveel mogelijk met zijn handen. Hij blijft schetsen, tekenen en kleuren mengen totdat er een origineel en nieuw ontwerp is ontstaan.Studio Stefan Scholten is gevestigd in Amsterdam en produceert geliefd meubilair, verlichting, textiel en servies.

Bekijk alle producten

tekst 1

De samenwerking met Lensvelt

Lensvelt en Stefan Scholten kennen elkaar al sinds 1998 na een ontmoeting op de Salone Del Mobile in Milaan. Een samenwerking liet nog even op zich wachten, maar sinds 2019 ontwikkelen Lensvelt en Studio Stefan Scholten een innovatieve meubelcollectie. Naast bankzitsysteem Bold is er de hybride outdoor-indoor stoel Loop en een compacte houten stoel, 2THRD. Tijdens het ontwerpproces stonden vier kernbegrippen centraal. Het resultaat moest toepasbaar, functioneel, duurzaam en expressief zijn. Stefan Scholten: "Net als Lensvelt hecht ik waarde aan expressiviteit. Meubels moeten voor zichzelf spreken."

collectie stefan scholten voor lensvelt

Tekst 2

2THRD_ een lichtgewicht, stapelbare stoel van hout verkrijgbaar in 5 kleuren.

LoopChair_ sustainable stackable chair comes in 4 colors.

lijn

Detail van 3D-geprinte Loop-stoel.

Loop Chair: voor binnen en buiten

De naam van de stoel verwijst naar de doorlopende vorm; de ronde stalen buis loopt van de armleuning via de zitting naar de poten en weer terug. Het ontwerp garandeert maximaal comfort en is bestand tegen alle weersomstandigheden en geschikt voor een langdurig buitenbestaan.

De Loop Chair is gemaakt van honderd procent herbruikbaar staal en voldoet daarmee aan de huidige duurzaamheidseisen voor het interieur van openbare gebouwen.

Webshop: Loop Chair

Tekst 5

Lijn

Bold collectie: zacht en organisch

De Bold serie is een compact banksysteem. De vier hoofdelementen sluiten visueel op elkaar aan. De vormen zijn zacht en vriendelijk en bieden optimaal comfort. Er is een bank met twee armleuningen, een settee met één armleuning in een linker- of rechteruitvoering, de fauteuil en poef. De asymmetrische vorm garandeert een spannend uitzicht vanuit alle hoeken. Met zijn gevarieerde, compacte elementen is het Bold programma ideaal voor privégebruik, openbare ruimtes en de projectmarkt.

Webshop: bold sofas

Tekst 4

Bold Sofa schets door Stefan Scholten.

Lijn

2THRD: elegant en compact

De 2THRD stoel dankt zijn naam aan zijn ongewone formaat, twee derde van een "normale" stoel. Met zijn compacte houten vorm neemt de stoel verrassend weinig ruimte in beslag.

De 2THRD is volledig gemaakt van duurzaam FSC-gecertificeerd eikenhout. Het gebruik van hout als materiaal en de organische vorm zorgen voor een natuurlijke uitstraling en een perfecte zithoek. De stapelbare stoel is licht van gewicht en multifunctioneel voor alle soorten privé-interieurs, maar ook geschikt voor de werkplek en horecatoepassingen.

webshop: 2thrd

Tekst 6