Zoeken
Winkelmandje

In onze circulaire pool koop je het gebruik van product(en) in plaats van het bezit ervan.

Wij geloven in een circulaire pool

Lensvelt is het eerste meubellabel met een circulair businessmodel. Alle huidige financiële businessmodellen in de wereld worden gecultiveerd door eindeloze consumptie.

Consumptie leidt ongetwijfeld tot het gebruik van energie en grondstoffen en niets is duurzamer dan helemaal geen menselijke consumptie. Omdat we ons hier bij Lensvelt bewust zijn van de 'glitch' in het systeem die niet aansluit bij onze filosofie over duurzaamheid, hebben we daarom een belangrijke investering gedaan in wat we graag 'The Circular Pool' noemen.

tekst 1

Pop-up restaurant ingericht met refurbished meubilair.

Een AVL Cathedra lounger uit onze circulaire pool.

Bucket chairs zijn gemaakt van 100% post-consumer plastic.

Vanuit deze circulaire pool kun je het gebruik van producten kopen, in plaats van producten te bezitten. Dit heeft natuurlijk voor- en nadelen.

Voordelen voor de gebruiker zijn een grotere duurzaamheid van het totale verbruik en flexibiliteit. De meubelstukken kunnen terugkeren naar de pool waar het product een kans krijgt op een nieuw leven. Hier kun je inspelen op veranderingen binnen de organisatie en Lensvelt zorgt ervoor dat het meubilair in onberispelijke staat blijft.

Doordat wij geïnvesteerd hebben en eigenaar zijn van onze eigen locaties kunnen wij de financiële lasten verlagen omdat het goedkoper is dan de totale huurkosten. Bovendien werken we met een jaarlijkse forcast en garanderen we geen onvoorziene kosten.

tekst 2

This Chairs door Richard Hutten worden opgeknapt en hergebruikt

Bureaustoelen en -tafels uit onze circulaire pool in het tijdelijke kantoor van Dutch Design Week.

We nemen al onze producten terug

De Circular Pool geeft ons de mogelijkheid om al onze eigen producten terug te nemen. Sinds 2019 hebben alle Lensvelt producten een referentiesticker die terugkoppelt naar de website waarmee we de terugname van al onze producten kunnen beheren en administreren. Wij vinden dat de producten die voldoen aan de functionele, arbo/veiligheids- en kwaliteitseisen een tweede leven verdienen. Eenmaal hergebruikt, bieden ze een andere gebruiker nieuw plezier, gebruikmakend van het concept van een circulaire economie die de "take, make, waste" cyclus doorbreekt. Het is belangrijk op te merken dat we producten en productonderdelen die niet aan deze eisen voldoen demonteren en recyclen, omdat we graag de hoogste kwaliteitsnormen hanteren en niet accepteren dat we de gebruiker een defect product geven.

tekst

Een tweede leven voor een Boring Task Chair op het kantoor van DDW.

Gerecycled kantoormeubilair van de Lensvelt Circular pool bij DDW.

Hoofdkwartier van de SP is ingericht met gerecycled meubilair.

Refurbishment

We zorgen ervoor dat meubilair altijd kan worden opgeknapt en voortdurend wordt bijgewerkt en gemoderniseerd. We reinigen de stoffering en veranderen de hoogteverstelling (bijvoorbeeld van een drukknop naar verstelbaarheid met een slinger).

Bij Lensvelt anticiperen we op elke verandering(en) van de initiële eisen en/of behoeften op de werkplek. Is er behoefte aan een kabelgoot of nieuwe bekleding? TL-armaturen en bureauverlichting bouwen we om naar LED-verlichting. We regelen alles wat nodig is en gaan er prat op dat we niet zomaar nieuwe stoelen en bureaus produceren die klaar zijn om verkocht te worden.

tekst refurbishment

Een vergaderruimte op het hoofdkantoor van de SP in Oss.

Eerder gebruikte This Chairs en Lensvelt tafels.

Zelfs designklassiekers zoals onze Stealth-kast maken deel uit van de circulaire pool.