Zoeken
Winkelmandje

lijn

Green Cabinet_ een lokaal geproduceerd modulair systeem met plantenbakken.

Projectinrichting met minimale CO2-footprint!

Bij Lensvelt begrijpen we dat jij niet alleen op zoek bent naar prachtige meubelstukken, maar ook naar een manier om positief bij te dragen aan onze planeet. Als bewuste consument wil je weten hoe je kunt helpen een duurzamere wereld op te bouwen. Daarom delen we graag hoe jouw keuze voor Lensvelt een verschil maakt.

Verantwoord Produceren en CO2-Reductie
Wij vermijden overproductie en onnodige CO2-uitstoot door niet zelf te produceren, maar met flexibele toeleveranciers te werken. Voor elke opdracht selecteren we zorgvuldig de meest geschikte partner, zodat we niet te veel produceren en onze impact op het milieu minimaliseren.

Lokale Productie, Minder CO2-Uitstoot
Onze partners zijn allemaal binnen een uur reistijd vanaf ons kantoor in Breda te vinden. Dit betekent niet alleen ondersteuning voor lokale ondernemers, maar ook een aanzienlijke vermindering van CO2-uitstoot. Door lokaal te produceren, verminderen we transport en dragen we bij aan een schonere productieketen.

Duurzame Energie: Haal Kracht uit de Zon
Jouw keuze voor Lensvelt betekent ook investeren in schone energie. Ons pand in Breda is bedekt met zonnepanelen die meer elektriciteit produceren dan we in zowel Breda als Amsterdam gebruiken. Hierdoor verminderen we onze afhankelijkheid van niet-hernieuwbare energiebronnen.

tekst 1

Slim verpakken en efficiënt vervoeren
Dankzij ons eigen magazijn werken we met optimale bestelvolumes. Onze eigen vervoermiddelen volgen slimme routes langs zowel klanten als leveranciers, waardoor lege wagens zeldzaam zijn. Plastic en karton worden spaarzaam gebruikt, omdat onze efficiënte transportmogelijkheden vaak alleen eenvoudige verpakkingen vereisen.

Compenseer CO2-Footprint door boomaanplant
Ondanks al onze inspanningen blijft een zekere mate van CO2-uitstoot onvermijdelijk. Daarom hebben we het programma 'A Tree For A Workstation' opgezet. Voor elke werkplek die we verkopen, planten wij een boom.

Samenwerken met duurzame partners
Onze toeleveranciers worden niet alleen geselecteerd op technische aspecten, maar ook op hun toewijding aan duurzaamheid. Via onze Service Level Agreement leggen we gezamenlijke duurzaamheidsdoelen vast en houden we voortdurend bij hoe we deze realiseren.

Gecertificeerd volgens ISO 14001: 2015
​We zijn er trots op dat Lensvelt voldoet aan de kwaliteitseisen van ISO 14001: 2015. Dit certificaat is het bewijs van onze inzet voor milieuvriendelijke praktijken. We moedigen onze toeleveranciers aan om vergelijkbare normen te hanteren en samen te werken aan een duurzame toekomst.

Kiezen voor Lensvelt betekent kiezen voor stijl én duurzaamheid, voor elegantie én het milieu. Samen bouwen we aan een wereld waarin jouw smaak en onze planeet hand in hand gaan.

tekst 2

Onze vestiging in Breda is bedekt met zonnepanelen die meer elektriciteit opwekken dan we in beide vestigingen gebruiken.

Verpakkingsplastic in onze circulaire werkwijze wordt hergebruikt, gerecycled of gecomposteerd.

Al onze circulaire producten zijn voorzien van een sticker met het verzoek om ze in te leveren voor recycling.

Onze vrachtwagens rijden efficiënte routes naar zowel klanten als leveranciers, waardoor lege vrachtwagens tot een minimum worden beperkt.

"A Tree For A Workstation" ons boomplantprogramma: voor elk verkochte werkplek planten we een boom.