Zoeken
Winkelmandje
Offices

Forum Groningen

AVL Office chairs_ are nicely combined and overlooking the city of Groningen

AVL Office chairs_ upholstered in striking colours

Project Forum Groningen
Architect NL Architecten
Meubilair Lensvelt Projectmeubilair

Fotografie Roos Aldershoff Fotografie
Locatie Groningen

"Alsof er een meteoriet op zo'n voorzichtige maar uitdagende manier is geplaatst. Het is onvoorstelbaar wat er architectonisch is bereikt in het hart van de stad". Vol bewondering reikte oud-politica en econome Neelie Kroes de Nederlandse architectuurprijs 'BNA Beste Gebouw 2020' uit aan NL Architecten voor het ontwerp van Forum Groningen. Lensvelt mocht een aantal unieke meubels leveren aan deze multifunctionele locatie, die door de hele stad Groningen wordt omarmd.

NL Architects is er in samenwerking met Prast & Hooft, de Munnik-de Jong-Steinhauser en NorthernLight in geslaagd een multifunctioneel complex te ontwerpen in het centrum van Groningen. Sinds de opening in 2019 fungeert Forum Groningen als 'huiskamer van de stad': een ontmoetingsplek waar verschillende culturele functies samenkomen en waar iedereen zich bijzonder welkom voelt.

Forum Groningen huisvest de centrale bibliotheek van de stad, een bioscoop, een debatcentrum en een museum voor strips, animatie en games genaamd Storyworld. Het biedt onderdak aan internationale tentoonstellingen, workshops en cursussen en heeft een VVV-kantoor. Door deze uiteenlopende faciliteiten aan te bieden, wil Forum Groningen nieuwe trends, ideeën en technologieën weerspiegelen, met als doel mensen van alle leeftijden te inspireren.

Lensvelt heeft bijgedragen aan de levendige binnenwereld van Forum Groningen door meubilair te leveren dat het diverse karakter van zowel de stad zelf, het gebouw als haar bezoekers weerspiegelt. Verschillende kantoorruimtes zijn uitgerust met opvallend gekleurde AVL Office Chairs en verstelbare Boring Desks. In het imposante atrium staan houten D-Chairs in exclusieve kleuren om in te relaxen en de bovenverdieping is ingericht met comfortabele AVL SPR Cathedra Lounge Chairs om op grote hoogte te genieten van het uitzicht over de stad.

tekst

AVL Office chairs_ in a special edition fabric

D-chairs_ are upholstered in a special warm and vibrant color

D-chairs_ in wood are placed in the atrium

The immense building is of an earthquake-resistant construction

AVL SPR Cathedra lounge chairs_ make for a nice resting place with a great view

Boring desk_ from the Boring Collection is applied in the offices

The AVL Office chairs give a playful edge in the meeting room

AVL Office chairs in striking colors in the offices

D-chair_ in blue wood give a unique feel to the space