Zoeken
Winkelmandje

tekst 1

Duurzaam circulair inrichten

In een tijd waarin duurzaamheid een steeds prominentere rol speelt in onze samenleving, is het essentieel om verantwoorde keuzes te maken, vooral als het gaat om de inrichting van onze leef- en werkomgeving. Als toonaangevend meubellabel heeft Lensvelt zichzelf gevestigd als een pionier op het gebied van circulaire inrichting. Met onze innovatieve Circular Pool en het aanbod van meubelabonnementen voor kantoorinrichting, biedt Lensvelt niet alleen duurzame oplossingen, maar leidt het ook de weg naar een meer circulaire economie.

Het hart van Lensvelt's duurzaamheidsinitiatief is de Circular Pool, een systeem dat het mogelijk maakt om alle producten terug te nemen die we ooit hebben geproduceerd. Sinds de lancering in 2019 zijn alle Lensvelt producten voorzien van een referentiesticker die eenvoudig terug te koppelen is naar de website, waar het proces van terugname wordt beheerd en geadministreerd. Deze terugname van producten is een praktische stap in het bevorderen van een circulaire economie.

Bij Lensvelt geloven we dat producten die nog voldoen aan functionele, arbo/veiligheids- en kwaliteitseisen een tweede leven verdienen. Door middel van hergebruik kunnen deze producten nieuwe gebruikers blij maken, terwijl we tegelijkertijd de "take, make, waste" cyclus doorbreken die zo schadelijk is voor onze planeet. Lensvelt houdt zich hierbij aan hoge kwaliteitsnormen. Producten die niet aan deze normen voldoen worden zorgvuldig gedemonteerd en gerecycled. Op deze manier garanderen we niet alleen de kwaliteit van onze producten, maar tonen we ook onze toewijding aan het leveren van duurzame oplossingen aan onze klanten.

bekijk onze circulaire pool

tekst 1

tekst 2

Flexibele en circulaire meubeloplossingen

Naast de Circular Pool biedt Lensvelt ook een innovatief abonnementssysteem aan voor kantoorinrichting. Door meubels te huren in plaats van te kopen, kunnen bedrijven flexibeler omgaan met hun inrichtingsbehoeften, terwijl ze tegelijkertijd bijdragen aan een duurzamere toekomst. Dit abonnementenmodel moedigt niet alleen een meer bewuste consumptie aan, maar stelt ook organisaties in staat om voortdurend te evolueren en zich aan te passen aan veranderende omstandigheden.

Als je op zoek bent naar duurzame oplossingen voor uw project, ben je bij Lensvelt aan het juiste adres. Met onze toewijding aan circulaire inrichting en innovatieve benaderingen zoals de Circular Pool en meubelabonnementen, zijn wij uw partner in het realiseren van een meer duurzame en verantwoorde toekomst.

tekst 2

Stedelijk Museum in Amsterdam  na de heropening in 2012 heeft Lensvelt meubilair geleverd voor de Founders Room, entreehal en diverse publieksruimtes

Stedelijk Museum in Amsterdam na de heropening in 2012 heeft Lensvelt meubilair geleverd voor de Founders Room, entreehal en diverse publieksruimtes

Blink: Airport Seating System  een plasticvrij en lokaal geproduceerd zitsysteem ontworpen voor luchthavens.

Blink: Airport Seating System een plasticvrij en lokaal geproduceerd zitsysteem ontworpen voor luchthavens.

Pop-up restaurant Oumuamua een pop-upbar waar elke dag iets nieuws kon gebeuren.

Pop-up restaurant Oumuamua een pop-upbar waar elke dag iets nieuws kon gebeuren.

 Het hoofdkantoor van de SP   ingericht met hergebruikt meubilair van Lensvelt's Circulaire Pool.

Het hoofdkantoor van de SP ingericht met hergebruikt meubilair van Lensvelt's Circulaire Pool.

Het tijdelijke kantoor van DDW (Dutch Design Week) is duurzaam ingericht met circulaire meubels van Lensvelt.

Het tijdelijke kantoor van DDW (Dutch Design Week) is duurzaam ingericht met circulaire meubels van Lensvelt.