Zoeken
Winkelmandje
Museums

Museum W

Project Museum W
Locatie Weert
Architect Maurice Mentjens
Meubilair Maarten Baas Stoelen en This Chairs
Fotografie Arjen Schmitz Photographer

Interieurarchitect Maurice Mentjens heeft het oude gemeentemuseum in hartje Weert gerenoveerd met een opvallende matgouden buitenkant. De ontwerper bracht het verleden en het heden samen in een goudkleurig rijksmonument. Grote goudgele luiken vullen de historische elementen van het gebouw aan en zorgen voor een monumentale entree.

De hedendaagse gouden gevel heeft twee grote schermen waarop video-installaties van kunstenaars of informatie worden geprojecteerd. De nieuwe gevel is bekleed met een omhulsel van Tecu®Gold, een materiaal dat een nieuwe legering is van gerecycled aluminium en koper. Dezelfde gouden sfeer is terug te vinden in de entree, waar Mentjens goudkleurige wandbekleding combineerde met kleurrijke Maarten Baas stoelen in juweeltinten.

Maarten Baas collectie

tekst 1

Een traditioneel en eigentijds huwelijk

Terwijl sommige delen van het museum in hun oude glorie zijn hersteld, zoals de lambrisering in de zalen en het originele eikenhouten plafond in de oude Raadszaal, zijn sommige delen opnieuw ingericht zodat het museum nieuwe voorzieningen kan herbergen in een eigentijdse look.

De zolderverdieping doet nu dienst voor de permanente collecties en educatieve ruimtes van het museum, waar de kamers gevuld zijn met vrolijke gele This Chairs.

Daarnaast ontwierp Mentjens alle vitrines en ophangsystemen speciaal voor Museum W. Voor deze stukken gebruikte de ontwerper zoveel mogelijk duurzame en recyclebare materialen. De vergaderruimtes zijn ingericht met houten Maarten Baas stoelen.

This chair familie

tekst 2