Zoeken
Winkelmandje
Offices

Nieuwspoort

Project Nieuwspoort
Locatie Den Haag
Architect ZECC Architecten
Interieur concept The Thirsty Fisherman
Meubilair Lensvelt contractmeubilair
Fotografie Adam van Noort

Toen de Tweede Kamer haar tijdelijke onderkomen aan de Bezuidenhoutseweg betrok, werd het tijd dat perscentrum Nieuwspoort daar ook bij aansloot. Het perscentrum is een ontmoetingsplek voor politici, journalisten en politieke professionals. Een unieke plek waar je zowel jezelf kunt zijn in de warme, gezellige en gastvrije gastvrijheid, als waar alles aanwezig is om te functioneren als (digitaal) perscentrum. Een plek voor vrije meningsuiting.

tekst 1

Een kijkje in het perscentrum dat een ontmoetingsplaats is voor politici, journalisten en politieke professionals.

Maarten Baas Barstool

THIS 141 Chair

Het restaurant wordt gekenmerkt door een combinatie van warme kleuren en zachte materialen. Het biedt plaats aan 2.000 poortwachters en gasten. Het is een gezellige en gastvrije plek. Combinaties van lounge zitplaatsen, gedekte tafels, hoge zitplaatsen en café zitplaatsen zijn ingericht met meubilair van Nederlandse ontwerpers, zoals Maarten Baas en Gispen. De bar is gemaakt van notenhout en is geïnspireerd op de beroemde klassieke bar.

Het evenemententerrein van Nieuwspoort is ontworpen om zoveel mogelijk vrijheid te bieden in het gebruik van de ruimte. Het kan in zijn geheel worden gebruikt, maar ook worden opgedeeld in allerlei configuraties van kleinere ruimtes. Dit maakt het bijvoorbeeld geschikt voor vergaderingen, persconferenties, feesten, boekpresentaties en meer.

Tekst 2

De basis is uitgevoerd in dezelfde kleurschakeringen als de andere ruimtes, maar waar het restaurant meer de nadruk legt op warme tinten, heeft deze ruimte een modernere uitstraling en meer zakelijke, koele tinten. De flexibele wanden zijn bekleed met ton-sur-ton nuances in verschillende blauwe stoffen. Als aanvulling hierop is gekozen voor een tapijt met blauwe kleurvlakken die doorlopen tot voorbij de scheidingswanden, zodat de bezoeker kan zien dat de ruimte doorloopt, zelfs wanneer de scheidingswanden de ruimte verdelen. Dit alles wordt aangevuld door projectmeubilair met uitgesproken heldere kleuren als contrast met de meer zakelijke studiolook. Dit voegt de warmte en levendigheid toe die zo past bij Nieuwspoort.

tekst 3

W.H. Gispen 205 Chair

Maarten Baas Barstool

Het sociale gedeelte binnen het restaurant wordt gescheiden door een lichte, flexibele structuur. Het refereert aan een oude bibliotheek, waarbij het kabinet en de portrettenwand centraal staan.

Mensen komen binnen via de evenementeningang van het gebouw aan de Bezuidenhoutseweg. Hier kan gebruik worden gemaakt van de al aanwezige scanstraten. Vanaf het centrale plein dat medewerkers en bezoekers verder het gebouw in leidt, is de ingang van Nieuwspoort ook duidelijk zichtbaar door het warme walnoten baliemeubilair in deze overwegend betonnen en stenen ruimte. Door de gevel heen zijn het al twee blauwe poorten die je een nieuwe wereld lijken binnen te leiden. gids. Via hier kom je in de verbindende foyer van Nieuwspoort.

tekst 4