Zoeken
Winkelmandje
Offices

Sony Music

Koker chair and Not A Big Thing table

The Boring Collection task chair and desks

Lazy Modernist provide a thinking spot

Maarten Baas 101 chairs

project Sony Music Amsterdam
architect Beyond Space
meubilair Lensvelt Contract Furniture
fotografie Peter Tijhuis

A'DAM in ADAM TOWER staat voor Amsterdam Dance and Music. Voorheen bekend als het Shell gebouw (een icoon uit de jaren '60) is het onlangs gerenoveerd en ligt aan de oevers van het IJ. Het is de thuisbasis van verschillende nachtclubs en toonaangevende internationale muziekbedrijven, waaronder Massive Music, Wink, ID&T, Gibson en nu Sony Music.

tekst 1

Sony Music Amsterdam showing Maarten Baas 101 chairs, AVL Office chairs and WH Gispen 205 Chairs

Boring Collection low cabinet

De plattegrond van Sony Music plaatst gesloten functies dicht bij de kern, waardoor het uitzicht niet wordt belemmerd en de betonnen gevelconstructie de spotlight kan opeisen. Er is speciale aandacht besteed aan het verlichtingssysteem. Bovenop het rasterplafond verlichten LED-strips de witte akoestische spray erboven, creëren hyperverspreid licht eronder en elimineren schaduwen.

txt

Sit back and relax on a Lazy Modernists

Bovendien lijkt de kern op de binnenkant van een versterker, doet de bar dienst als trap en is de vinyl boardroomtafel tevens een DJ-booth. Terwijl in de muziekindustrie werk en ontspanning nauw met elkaar verweven zijn, probeert het ontwerp deze twee van elkaar te scheiden en ze hun eigen ruimte te geven. Op deze manier kan men ofwel volledig geconcentreerd aan het werk zijn of volledig ontspannen aan het spelen. De scheiding wordt benadrukt door het creëren van een radicaal materialenpalet voor werk en ontspanning: grijs en groen, en niets ertussenin.

8

Glyder sofa system in different sizes

Detail of the Glyder sofa

A 'Boring' workstation

On the left side PH1 Barstools and a high Workbench

Boring panels separate Boring desks

Maarten Baas 101 Chairs left and AVL Office chairs at the right table