Zoeken
Winkelmandje
Office

Timmerhuis, Rotterdam

Timmerhuis, Rotterdam

Project Timmerhuis, Rotterdam
Location Rotterdam
Interieurconcept OMA
Furniture AVL Office Chair, AVL Koker Chair of AVL and PH1 Chair, PH1 Barstool of Ronald Hooft 

De bijzondere structuur van het Timmerhuis dat bovendien de pixelberg uit een omgebouwd kantoorgebouw uit 1953 bevat, openbaart zich pas als de publieke passage het Haagseveer binnengaat. In het hoge atrium zweven letterlijk stalen pixelbalken boven je hoofd.

Het Timmerhuis bestaat uit een naoorlogs Stadstimmerhuis en een nieuw gebouw waarin commerciële ruimtes, kantoren en woningen zijn samengebracht. OMA was verantwoordelijk voor zowel het 'casco' van het geheel als de interieurs van de kantoren.

Lensvelt produceerde verschillende vergaderstoelen ontworpen door Saskia Simon. AVL Office Chair, AVL Koker Chair van Joep van Lieshout en PH1 Chair, PH1 Barstool van Ronald Hooft zijn toegepast in het Timmerhuis. Realisatie in 2016.

Rond het atrium bevinden zich op de eerste vier verdiepingen van de gemeente kantoren voor 1.800 ambtenaren. De interieurs, ontworpen door OMA architect Saskia Simon bestaan uit afwisselend open en gesloten ruimtes, typisch voor OMA, zijn tegelijkertijd verfijnd en rauw ingericht. Verfijnd zijn onder andere de aluminium vloeren, bruine wanden van ultradunne staalplaten en in de vergaderruimtes tapijten met afbeeldingen van onder andere voetbalpubliek in de Kuip in Rotterdam. Ruw zijn de stalen balken die hier dwars door de ruimtes zijn gesneden en zichtbaar zijn gelaten en de stalen roosters die als plafond dienen in de publiekshal. Het interieur van het oude kantoorgedeelte is ruig. Hier is het beton, dat tevoorschijn kwam bij de verbouwing, zichtbaar gelaten.