Zoeken
Winkelmandje
Offices

Urban Industrial

Project Urban Industrial
Architect HEYLIGERS D+P
Meubilair Lensvelt Contract Furniture

Locatie Amsterdam
Fotografie Wouter van der Sar


Heyligers Architecten heeft een standaard industriële hal in Amsterdam Zuid-Oost omgetoverd tot een eigentijds kantoor voor Urban Industrial, dat perfect aansluit bij de dynamiek van de jonge organisatie. Het architectenbureau heeft ervoor gezorgd dat de industriële hal is ontworpen met het oog op gebruik als kantoor, zonder daarbij afbreuk te doen aan het robuuste karakter van de ruimte.

tekst 1

MARLEEN VALSTAR, partner van Heyligers D+P over het project:

Urban Industrial is een vastgoedbedrijf met een sterke focus op logistiek. Ze zijn verhuisd van de chique Apollolaan in Amsterdam naar een eigen bedrijfspand in het bruisende oosten van Amsterdam. Urban Industrial heeft Heyligers design + projects gevraagd de bedrijfshal zo te ontwerpen dat deze functioneel als kantoor gebruikt kan worden zonder het robuuste karakter van de onvermijdelijke ruimte te verliezen. Een opvallend geel pad begint direct bij de entree en loopt door het kantoor achtereenvolgens het trappenhuis in, het komt allemaal samen en eindigt bij de werkplekken.

tekst 2

De Lensvelt Sit-Stand Duo Office bureaus worden afgewisseld met de Stealth kasten die ook in dezelfde kleur geel zijn gespoten, waardoor de cirkel rond is.

Vanuit de werkplekken op de eerste verdieping is er door een glazen wand een onberispelijk uitzicht op de dubbelhoge entreehal, die is ingericht als ontmoetingsruimte.

De AVL Workbench en de industriële PH1 stoel dragen bij aan het industriële karakter van het ontwerp. De vergaderruimtes bevinden zich onder de eerste verdieping en zijn voorzien van op maat gemaakte tapijten, met luchtfoto's van de verschillende industriële hallen die Urban Industrial bezit.

tekst 3