Zoeken
Winkelmandje
Hospitality

W-Hotel Osaka

Woonkamer met uitzicht op het terras

Een detail van de AVL Glyder in de woonkamer

Project W-Hotel
Locatie Osaka
Architecten Beton Amsterdam
Meubilair AVL Glyder Collection

Aan de Midosuji Boulevard staat een nieuwe 27 verdiepingen tellende wolkenkrabber, ontworpen door Nikken Sekkei en met een gevel onder toezicht van Tadao Ando. Dit is de thuisbasis van het eerste W Hotel van Japan. Laat je niet misleiden door het eenvoudige zwarte monolithische ontwerp - binnenin schuilt een wereld van extravagantie! Het interieur is geïnspireerd op de vele facetten van de stad en verwelkomt gasten om Osaka te ervaren door de ogen van beton...

Elk W hotel is ontworpen voor zijn specifieke locatie - met buitenlandse ontwerpers uitgenodigd om de frisse perspectieven van een buitenstaander te bieden. Voor W's eerste hotel in Japan absorbeerde beton de locaties, geluiden, smaken en sensaties van Osaka. Van de eenvoudige schoonheid van de kersenbloesems en gingkobomen langs de Midosuji Boulevard tot het levendige neon en drukke straatbeeld van Osaka's uitgaanswijk Dotonburi. Concrete vond inspiratie in zowel het eenvoudige en traditionele als het moderne, obsessieve en extravagante en creëerde een designconcept van extravagante eenvoud - een viering van de ware geest van de stad.

Lensvelt leverde verschillende meubels uit haar AVL Glyder collectie zoals de AVL Glyder sofa en poef in diepe en felle kleuren.

tekst

Een kijkje in de woonkamer