Zoeken
Winkelmandje
Public Spaces

Wow Lieven

De open ruimte is verdeeld in 3 verschillende kleuren

Project Wow Lieven
Architect Carlo Alberto Monteverde
Meubilair Lensvelt Contract Meubilair

Fotografie Peter Tijhuis
Locatie Nieuw-West, Amsterdam

Wow Lieven is een nieuwe culturele hub in Amsterdam Nieuw-West, een project van Woonstichting De Key in samenwerking met Bureau Broedplaatsen. Wow Lieven is de creatieve hotspot binnen Lieven, waar 1200 jongeren, starters en studenten wonen.

Het interieurontwerp is van de hand van architect Carlo Alberto Monteverde. Het hoofdconcept kwam voort uit de vraag van de opdrachtgever om een ontmoetingsruimte te creëren voor kunstenaars en bezoekers, die een werkplek kan worden, maar ook een expositiecentrum en een plek voor interactie.

De oppervlakte van 200 vierkante meter bevat twee galerieruimtes voor tentoonstellingen en optredens van kunstenaars die actief zijn in verschillende creatieve disciplines, een horecaruimte met flexibele werkplekken en een gemeenschappelijke binnenplaats voor alle bewoners van Lieven. De open ruimte is verdeeld in drie hoofdruimtes, herkenbaar aan een opvallende kleurvariatie. Het Lensvelt meubilair zorgt voor een mooie eenheid in het concept. De 301 Easy Chairs en de Lensvelt 4000 Meeting Table worden toegepast in de blauwe zone, voornamelijk voor concerten en tentoonstellingen. In het midden bevindt zich het gele gedeelte, met een bar en flexi-desks; aan het einde bevindt zich het rode gedeelte dat vooral bedoeld is om te dineren. Hier worden de Maarten Baas stapelbare stoel en barkruk gebruikt. Alle stoelen zijn bekleed met Vyva Fabrics Silverguar en de tafelbladen van de 4000 Meeting Tables zijn afgewerkt in dezelfde kleur. Last but not least is de Werkplaats ingericht met No Sign of Design Chairs, ontworpen door Richard Hutten.

tekst

W.H. Gispen 301 chair_ iconisch tijdloos ontwerp werkt goed in een moderne omgeving

Scheiding tussen het gele gedeelte met de bar en werkplekken en het blauwe gedeelte met loungebanken

Maarten Baas 901 barstools_ aan de bar

Een blik op de Rode zone / het restaurant, de tafels zijn bedoeld voor verschillende doeleinden

W.H. Gispen 301 Easy Chairs_ in de blauwe zone voor concerten en tentoonstellingen

No Sign of Design Chairs_ tijdens de workshop

Maarten Baas 141 stackable chair_ in het restaurantgedeelte

Maarten Baas 141_ stapelbare stoel in het restaurantgedeelte