Nuclear Security Summit NSS Den Haag

Nuclear Security Summit NSS Den Haag

Obama in opperbest humeur na top op AVL Presidential Chair.

“Truly… Gezellig.” Dat was de samenvatting die president Barack Obama gaf van de Nuclear Security Summit in Den Haag, nadat hij twee lange dagen had doorgebracht op een special edition van de AVL Office Chair van Lensvelt.

In totaal 58 wereldleiders namen plaats op de stoel, die voor de top speciaal was uitgevoerd met een verhoogde rugleuning voor extra status, bekleding in ‘stone-grey dynamica silk’ en een wit gepoedercoat onderstel. De stoel was door de organisatie van de NSS als beste optie verkozen vanwege de comfortabele zit en het Nederlandse ontwerp.

De stoel die voor Lensvelt is ontworpen door Atelier Van Lieshout, kreeg veel aandacht in de media. De Volkskrant wijdde er bijna een halve pagina aan en liet verschillende sprekers over de stoel aan het woord, onder wie kunstenaar Joep van Lieshout. Die merkte op dat hij liever had gewild, dat de wereldleiders naar zijn tentoonstelling waren gekomen.

Niet alleen Obama, ook Angela Merkel, Mark Rutte en de glunderende premier van het Verenigd Koninkrijk David Cameron voelden zich kiplekker op de AVL Presidential Chair.

In totaal leverde Lensvelt 116 van deze luxe stoelen aan het World Forum. Samen met ‘Fraai projecten’ uit Raamsdonksveer, ‘Alvero meubelverhuur’ en ‘Canoof vintage classics’ bedacht Lensvelt een conctructie waarbij topstukken uit de Nederlandse design op huurbasis geleverd konden worden aan de organisatie van de Nuclear Security Summit. Op deze manier was het mogelijk de top aan te kleden met de beste ontwerpen, tegen een prijs die binnen het budget paste.

Het NRC Handelsblad kopte: ‘Schaamteloze Hollandpromotie pakt goed uit’. De krant doelde op de voortvarende manier waarop de Nederlandse culturele wereld deze top had aangegrepen om de Nederlandse kunst en cultuur te promoten.

Hans Lensvelt wordt in het artikel aan het woord gelaten als een van de ‘hofleveranciers’ van Dutch Design. Volgens hem is de Nucleaire top een uitstekend voorbeeld voor de Nederlandse overheid. Lensvelt: “De overheid geeft altijd veel geld aan kunstfondsen. Het is veel beter om opdrachten aan architecten en ontwerpers te geven.”

 

PRODUCTEN GEBRUIKT IN DIT PROJECT

It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
About Author
Mick VanderKolff
More post by : Mick VanderKolff