OBJECT Rotterdam 9-11 February 2018 – 30-01-2018

OBJECT Rotterdam 9-11 February 2018 – 30-01-2018

Scroll naar beneden voor Nederlands

Please visit us at OBJECT Rotterdam 9-11 February 2018

With the new elegant, circular, and comfortable Bucket Chair by Richard Hutten and a series of remarkable chairs by Atelier van Lieshout, project and design furniture label Lensvelt presents the work of two Rotterdam based top designers.

Richard Hutten’s Bucket Chair in the Lensvelt Gallery, Herengracht 178, 1016 BR Amsterdam.
Artwork: Marije Gertenbach. Photo credit: Inga Powilleit.

Richard Hutten’s Bucket Chair in the Lensvelt Gallery, Herengracht 178, 1016 BR Amsterdam.
Artwork: Marije Gertenbach. Photo credit: Inga Powilleit.

Richard Hutten’s Bucket Chair in the Lensvelt Gallery, Herengracht 178, 1016 BR Amsterdam.
Artwork: Marije Gertenbach. Photo credit: Inga Powilleit.

Chairs with which (interior) architects can realize the best interiors: the AVL Office Chair as an ideal office chair, two relax armchairs: the AVL SPR Cathedra with armrests and a six-toes foot and the Lazy Modernist with a poker to get in the relax position.

The Atelier Van Lieshout/Lensvelt presentation during the Salone de Mobile 2012.

The Atelier Van Lieshout/Lensvelt presentation during the Salone de Mobile 2012.

Completed with the AVL Koker Chair as a conference chair and a Skull-unit to work in a concentrated way.

Buy the Lensvelt AVL Koker Chair

From
€450,00 incl. VAT

Buy

Buy the Lensvelt AVL Skull

€8.517,00 incl. VAT

Buy

Click here for the AVL Glyder collection

Click here for AVL SPR Cathedra

Buy the Lensvelt This PP chair and barstool
by Richard Hutten

Click here for the This collection by Richard Hutten

Lensvelt partnert met vluchtelingen in The Movement Hotel

Lensvelt leverde afgelopen jaar het meubilair voor een bijzonder project: The Movement Hotel. Een pop-up hotel in een van de torens van de Amsterdamse Bijlmerbajes, een van de meest beruchte gevangenissen van Nederland, dat gerund wordt door vluchtelingen. Met de AVL Glyder-banken en AVL SPR Cathedras-fauteuils van Atelier van Lieshout, en stapelbare This-congresstoelen van Richard Hutten veranderde Lensvelt de lobby en gemeenschappelijke ruimtes in een kleurrijke en inspirerende omgeving. Een plek waar bezoekers zich voor de verandering graag vrijwillig en comfortabel laten opsluiten.

The Movement Hotel – Bijlmer bajes

The Movement Hotel werd in augustus 2017 geopend. Het hotel in een van de torens van de gevangenis is een initiatief van Movement On The Ground (een non-profitorganisatie die projecten voor vluchtelingen initieert) en de Refugee Company (die vluchtelingen helpt integreren door middel van werk). Zo is het doel hen zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen en een kans te bieden op een nieuw leven in Nederland.
In samenwerking met partners, waaronder Lensvelt, is een deel van de beruchte gevangenis veranderd in een kleurig, prikkelend en comfortabel hotel. Lensvelt leverde meubilair dat speciaal is ontworpen voor ontvangstruimten zoals voor de lobby en de gemeenschappelijke ruimtes van The Movement Hotel.

The Movement Hotel – Bijlmer bajes

Lensvelt kleurt de Bijlmerbajes rood
Op basis van het ontwerp van Chris Burghard van ÈMCÉ interior architecture, werd de zalmroze ontvangstruimte voorzien van uitnodigend felrood Lensvelt-meubilair, zoals de opmerkelijke AVL Glyders, banken met hun dynamische rugleuning die naar wens heen en weer kunnen schuiven (‘glyden’). Ook werd gekozen voor AVL SPR Cathedra, luxe relaxfauteuils met armleggers en een zes-tenige voet en de ultra-lichte en stapelbare This congresstoelen van Richard Hutten.
Het concept werd binnen vijf weken bedacht, uitgewerkt, en gerealiseerd. Dat betekende voor zowel Burghart als Lensvelt keihard werken om een plek te creëren waar iedereen – vrijwillig – wil zijn.

The Movement Hotel – Bijlmer bajes

Als geëngageerd designmeubellabel en voorstander van de circulaire economie, werkt Lensvelt graag aan initiatieven waarbij het meubilair onderdeel is van een circulair gebruiksmodel; de meubels in The Movement Hotel blijven eigendom van Lensvelt en zullen worden hergebruikt wanneer het tijdelijke hotel sluit.

The Movement Hotel – Bijlmer bajes

Lensvelt blijft betrokken bij meer van dit soort betekenisvolle initiatieven, ook in het nieuwe jaar. Met deze wens, wenst Lensvelt iedereen met wie het heeft samengewerkt aan mooie, opmerkelijke, en prijswinnende projecten, een gelukkig nieuwjaar en meer bijzondere samenwerkingen in 2018!

Koop de Lensvelt AVL Glyder

Klik op deze link voor de totale AVL Glyder collectie

Koop de Lensvelt AVL SPR Cathedra Lounger + Hocker

Klik op deze link voor de AVL SPR Cathedra

Koop de Lensvelt This PP chair and barstool
by Richard Hutten

Klik op deze link voor de totale This collectie van Richard Hutten

Mission Lensvelt Contract

Since its founding in 1962, Lensvelt has been a leading project facilitator and a dedicated furniture label located at the Herengracht in Amsterdam. As a project facilitator, Lensvelt is a supplier of more than 150 quality labels.
 The Lensvelt own collection is:
solid,
Innovative,
authentic,
ergonomic,
often have a “twist”
affordable, comfortable,
functional,
sustainable
 and designed by the most notable designers such as: Marcel Wanders, Bertjan Pot, Gerrit Rietveld, Atelier Van Lieshout, Nina Graziosi, Maarten van Severen, Paolo Rizzatto, Richard Hutten, Ineke Hans, Piet Hein Eek, Maarten Baas, Gerrit Rietveld, Studio Job, WH Gispen, Caroline Prisse, Space Encounters, Wiel Arets, OMA, Prast Hooft, Simo Heikkila and others.

It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
About Author
Priscilla
More post by : Priscilla