OC&C Strategy Consultants Rotterdam

OC&C Strategy Consultants Rotterdam

Robuust, industrieel en comfortabel, met deze steekwoorden toog Fokkema & partners aan het werk voor het interieur van de Rotterdamse consultingfirma OC&C. Kolommen werden gestript en plafonds werden in het zicht gelaten om het ruwe beton in het zicht te krijgen. De ruwheid van deze vlakken is gecontrasteerd met hoogwaardige afwerkingen.

De Boompjes, waar het kantoor van OC&C is gevestigd, kent een rijke geschiedenis. Na de tweede oorlog lag een groot deel van de bebouwing aan deze straat in puin. Het eerste gebouw dat verrees aan de boulevard was het gebouw voor De Nederlandsche Bank. Op de bovenste twee verdiepingen richtte Fokkema& Partners het kantoor voor de consultingfirma in.

Aanvankelijk vroeg OC&C om een traditionele werkplek-inrichting. Maar een analyse van de werkprocessen van de firma door Fokkema & Partners, leidde tot een alternatief plan waarin open werkplekken worden gecombineerd met privéplekken. Dit programma werd aangevuld met plekken waar spontane omtmoeting wordt gefaciliteerd. Door de ontmoetings- en sociale plekken te concentreren in het midden van de verdiepingen, biedt het kantoor altijd genoeg levendigheid, ook als er weinig werknemers aanwezig zijn. Er is gekozen voor eenvoudige lijnen en specifieke details in het interieur die verwijzen naar de geschiedenis van het voormalig DNB kantoorpand, dat dateert uit de jaren ’50. Lensvelt maakte naar ontwerp de werkplekken, zo zijn de brute afwerking van de werkplekframes (met de console) te zien.
Realisatie 2015.

Architecten: Fokkema & Partners, www.fokkema-partners.nl
Fotografie: Horizon Photoworks

It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
About Author
Mick VanderKolff
More post by : Mick VanderKolff