Paolo Rizzatto.

Paolo Rizzatto (Milaan, 1941) studeerde in 1965 af in Architectuur aan de Polytechnische Universiteit van Milaan. In zijn Milanese studio werkt hij als freelance op het gebied van architectuur, interieurontwerp en design.

Paolo-Rizzatto2 In 1978 richtte hij het bedrijf Luceplan op. Hij heeft ontwerpen gemaakt voor veel Italiaanse en buitenlandse bedrijven
en gaf cursussen en gaf lezingen aan een aantal universiteiten.

Zijn werken zijn gepubliceerd in tijdschriften, catalogi en andere publicaties in Italië en in het buitenland, terwijl zijn ontwerpen zijn gepresenteerd op seminars en tentoonstellingen van architectuur en design en zijn opgenomen in de permanente collecties van talrijke musea en stichtingen: de Milan Triennale, Museum of Moderne kunst in New York, Victoria and Albert Museum in Londen, Museo della Scienza e della Tecnica in Milaan en Muse des Arts Decoratifs in Parijs.

Hij heeft vele prijzen gewonnen, waaronder vier Premi Compassi d’oro in 1981, 1989, 1995, 2008 en 2011 en de International Competition of Design for the Darsena di Milano‚ in 2004.