Park Paviljoen Hoge Veluwe

Het in 2019 door koning Willem-Alexander geopende Park Paviljoen van het Nationale Park Hoge Veluwe is een markant, duurzaam en multifunctioneel publieksgebouw van de architectencombinatie De Zwarte Hond/Monadnock. Bart Vos van Vos Interieur ontwierp het interieur van het restaurant en infocentrum, de vergaderzalen, en de winkel. Projectleider Albert van der Ark koos samen met Lensvelt de meubels.

Voor het restaurant leverde Lensvelt 67 stapelbare houten en gestoffeerde stoelen zonder armleggers uit de Made In The Workshop-serie van Piet Hein Eek, en 67 exemplaren met armleggers, die hier voor het eerst zijn toegepast. Ook voor de zalen is de keuze logisch: 366 met vilt gestoffeerde This Chairs van Richard Hutten. Deze stoel is immers lichtgewicht, stapel- en koppelbaar, en zo comfortabel, dat je met gemak uren kan blijven zitten bij een lezing of presentatie.

 

Fotocredits: Het nationale Park de Hoge Veluwe / Robbert Modderkolk / Jurjen Drenth